YÖK'ten TYS'ye ilişkin duyuru - 4 Aralık 2018

26 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilecek Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) başvuru tarihleri belli oldu.

YÖK'ten TYS'ye ilişkin duyuru - 4 Aralık 2018
04 Aralık 2018 Salı 15:10

Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) başvuru tarihleri belli oldu. YÖK, 26 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilecek Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) için başvuru tarihlerini 3-28 Aralık 2018 olarak belirlendiğini kaydetti.

YÖK konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS)

5653 Sayılı Yunus Emre Vakfı Kanunu'nun 3. Maddesi uyarınca Türkiye dışında yapılacak Türk diline dair eğitim, sınav ve belgelendirme faaliyetlerinin Yunus Emre Vakfı tarafından gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.

Vakıf, söz konusu Kanun'dan hareketle Yunus Emre Enstitüsü'nü kurarak yurt dışında kültür merkezleri açmış ve Enstitüye bağlı bu kültür merkezleri aracılığıyla uluslararası ölçekte Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) yapmaya karar vermiştir. Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Metni'ne uygun olarak Enstitü tarafından geliştirilen TYS yılda üç defa yurt dışında Yunus Emre Enstitüleri'nin bulunduğu ülkelerde ve Ankara'da düzenlenmektedir.

Bir sonraki sınav uygulama tarihi 26 Ocak 2019 olup, başvuru tarihleri 3-28 Aralık 2018 olarak belirlenmiştir.

Söz konusu sınav ile ilgili tanıtım metni ekte yer almaktadır."
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.