YÖK, 35 Yaş İçin Şok Bir çalışmaya Adım Attı

YÖK, 35 Yaş İçin Şok Bir çalışmaya Adım Attı

YÖK, 35 Yaş İçin Şok Bir çalışmaya Adım Attı
Kamusaati
Kamusaati
02 Mart 2020 Pazartesi 23:10

YÖK, 35 Yaş İçin Şok Bir çalışmaya Adım Attı

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) öğretim görevlisi olarak yapılabilecek tezli yüksek lisans mezunu olmayı mecburi hale getiren şart , yeniden yönetmelikteki yerini almış duruma geldi.

Danıştay Sekizinci Dairesi'nin 17 Mayıs 2019 senesini kapsayan önemli karar da , öğretim üyesi dışında kalan  öğretim elemanlı kadrolara gerçekleşecek atamalardaki usul  hükümleri ve esasları hazırlayan , ilgili mevzuattaki öğretim üyesi olabilmek için "en az tezli yüksek lisansa" ait olma koşulunun devam ettirilmesine noktayı koydu.

Yükseköğretim , bu karar konusunda mecburi olarak tezsiz yüksek lisans mezunlarının da öğretim görevlisi halini alabilmesi için önünü açan yönetmelik değişikliğini 3 Ekim 2019'da hayata geçirmiştir.

YÖK, öğretim görevliliğine yerleşmesinde "kalite" çıtasını arttırma politikasının gerektiği şekilde söz konusu mahkeme hukukuna itirazını iletti.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunca, YÖK'ün itirazı haklı hale geldi ve "en az tezli" ibaresinin hayata geçiyor olmasının bitirilmesine ilişkin karar ortadan kalktı.

- Atanmaya hak etmiş olan kişlerin hakkı korundu

Mahkeme kararı üzerine değişiklik gerçekleştirdiği "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak işe alımlarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavları ile ilgili Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Düzenlemeyle, 2 Mart tarihi itibarıyla meslek yüksekokullarının profesyönellik bölümünden öğretim görevlisi kadroları dışında üniversitelerin tüm yükseköğretim birimlerinde, öğretim görevlisi kadrolarına başvurabilmek için, en az tezli yüksek lisans mezunu olmak şartı tekrar yönetmelikteki yerini aldı.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.