YKS sonuçları açıklandı mı 2020? ÖSYM paylaştı! YKS sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak?

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK? YKS BARAJ PUANI KAÇ? YKS sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? ÖSYM YKS 2020 (TYT, AYT, YDT) sonuçları için tarih verdi YKS sonuçları için geri sayılıyor. ÖSYM, YKS sonuçlarının açıklanacağı tarihi paylaştı. 27-28 Haziran 2020'de YKS 3 oturumda gerçekleştirildi. YKS tercihlerinin ise 6-14 Ağustos tarihlerinde yapılacak. YKS sonuçları açıklandı mı? sorusunun cevabı araştırılıyor. İşte ayrıntılar..

YKS sonuçları açıklandı mı 2020? ÖSYM paylaştı! YKS sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak?
Kamusaati
Kamusaati
27 Temmuz 2020 Pazartesi 00:15

YKS tercih kılavuzu geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Sınava giren milyonlarca adayın gözü ise YKS sonuçlarına çevrildi. Heyecanla beklenen sonuçların açıklanmasıyla beraber adayları tercih süreci bekleyecek. ÖSYM, sınav sonuçlarının erişime açılacağı tarihi paylaştı. Peki 2020 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milyonlarca adayın heyecanla beklediği sınavın sonuçlarının açıklanmasına sayılı günler kaldı. ÖSYM, YKS sonuçlarının 28 Temmuz 2020'de açıklanacağını paylaştı. Sınav sonuçlarının açıklanacağı saat ile ilgili henüz bir detay bulunmuyor.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2020 YKS tercihleri 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

YKS BARAJ PUANI KAÇ?

Bu yılla sınırlı kalmak şartıyla baraj puanı TYT’de 150, AYT ve YDT'de ise 170 olarak belirlendi. Üniversite adayları, TYT sınavından en az 150 puan alarak iki yıllık üniversite tercihinde bulunabilecek. Öğrencilerin, AYT ve YDT sınavları sonucunda tercih yapabilmek için ise en az 170 puan almaları gerekecek.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
OSYM - 4 yıl önce
OSYM GEREKLİ Ayarlamaları yaptı mı acaba hiç güvenmiyorum
Avatar
HALİL EŞCAN - 4 yıl önce
Tek tek okuyorlar sanki makina lan makina atıyorsun tek tek okuyup sisteme işliyor bu kadar zor olan ne ? o kadar çok sınav ücretini kağıt kaleme mi alıyorsunuz
Avatar
ahmetcan - 4 yıl önce
Bu kadar uzun sürecek ne var sınav bittikten 1 hafta içinde açıklanması lazım ÖSYM uyuyor