Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması, Resmi Gazete'de yayımlanır.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı
15 Kasım 2017 Çarşamba 11:50

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 15 Kasım 2017 tarihli ve 30241 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Selçuk Üniversitesinden:

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM
VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 14/2/2013 tarihli ve 28559 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 15 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 15 – (1) Öğrenciler sınav sonuçlarına, notların ilanından itibaren en geç üç iş günü içinde Dekanlığa yazılı olarak başvurarak maddi hata itirazında bulunabilirler. İtiraz üzerine Dekanlıkça oluşturulan Fakülte Maddi Hata İnceleme Komisyonunca yapılacak inceleme sonucu maddî hata tespit edilirse, gerekli düzeltmeler ve varsa eklemeler Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile kesinlik kazanır ve sonuç öğrenciye ve ilgili öğretim elemanına bildirilir.

(2) Sınav notunu yanlış veya eksik giren öğretim elemanı, notların ilanından itibaren üç iş günü içerisinde Dekanlığa yazılı olarak not düzeltme veya ekleme talebinde bulunabilir. Fakülte Maddi Hata İnceleme Komisyonunca yapılan inceleme sonucunda öğretim elemanının not düzeltme veya ekleme talebi yerinde görülürse, gerekli düzeltmeler Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile kesinlik kazanır ve sonuç öğretim elemanına ve ilgili öğrencilere bildirilir. Üç günlük süre geçtikten sonra öğretim elemanının not düzeltme veya ekleme talebi dikkate alınmaz ve bu durumdan ilgili öğretim elemanı hukuki ve idari yönden sorumlu olur.

(3) Öğrenciler ve öğretim elemanlarından gelen not düzeltme veya ekleme talepleri sonucunda talepleri yerinde bulunan öğrenciler ve öğretim elemanlarının yeni notları, sınav notlarının ilanından itibaren en geç dört iş günü içerisinde Dekanlıkça öğrenci otomasyonuna girilir ve sonuç ilgili öğrenci/öğrencilere ve öğretim elemanı/elemanlarına bildirilir.

(4) Bağıl değerlendirme uygulanan derslerde, sayısal notların harf notuna dönüştürülmesi, sınav notunun ilanından itibaren en geç dördüncü iş gününün sonunda öğrenci işleri otomasyonunca sağlanır.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 17 – (1)  Fakültede öğrencilerin sınav notlarının değerlendirilmesinde Mutlak Değerlendirme Sistemi veya Bağıl Değerlendirme Sistemlerinden biri uygulanır.

(2) Mutlak ve Bağıl Değerlendirme Sistemlerine ilişkin ölçme ve değerlendirme esasları, Bağıl Değerlendirme Sisteminde başarı notu hesaplamasına katılma şartları, kısıtları, bunların sınırları, başarı dereceleri ve ilgili diğer hususlar Senato tarafından belirlenir.

(3) Mutlak Değerlendirme Sistemindeki not aralıkları, başarı notu derecelerinin puan ve harf karşılıkları, aşağıdaki tabloda verilmiştir:

a)
  Mutlak Değerlendirme                                         Harf
      Sistemindeki Not                Başarı                   Notu               AKTS
            Aralıkları                       Notu                 Karşılığı             Notu                    Açıklaması
             88 - 100                        4,00                      AA                    A                      Mükemmel
             80 - 87                          3,50                      BA                    B                       Çok İyi
             73 - 79                          3,00                      BB                    C                       İyi
             66 - 72                          2,50                      CB                    D                      Orta
             60 - 65                          2,00                      CC                    E                       Yeterli
             55 - 59                          1,50                      DC                    -                       Şartlı Geçer
             50 - 54                          1,00                      DD                    -                       Şartlı Geçer
             0 - 49                            0,00                       FF                   FX                     Derste başarısız
             0                                    0,00                        F                      F                       Devamsız başarısız
             60-100                          -                             G                      -                       Geçer (Kredisiz derslerde başarılı)
             0-59                              -                             K                      -                       Kalır (Kredisiz derslerde başarısız)
             -                                    -                             M                     -                       Muaf (Derecelendirme dışı)


4) Üçüncü fıkradaki harf notlarının açıklamaları şunlardır:

a) AA, BA, BB, CB, CC: Başarılı,

b) DC, DD: Öğrencinin yarıyıl ağırlıklı not ortalaması (YANO) 2,00 ve üzerinde ise başarılı (Geçer), değilse başarısız (Kalır),

c) FF: Derste başarısız,

ç) F: Devamsızlık veya uygulamalardan başarısız olması nedeniyle final ve bütünleme sınavlarına girme hakkı yok,

d) G: Geçer, kredisiz derslerde başarılı,

e) K: Kalır, kredisiz derslerde başarısız,

f) M: Muaf, bir yükseköğretim kurumundan dikey/yatay geçişle kabul olunan veya herhangi bir yükseköğretim programında okurken merkezi yerleştirme ile yeniden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin ilgili programa intibaklarında, önceden izledikleri programda almış oldukları ve ilgili yönetim kurulu kararı ile başarılı sayıldıkları dersler için kaydedilen not.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Selçuk Üniversitesi Rektörü yürütür.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.


15 Kasım 2017 tarihli ve 30241 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.