Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı
23 Eylül 2017 Cumartesi 12:15

Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 23 Eylül 2017 tarihli ve 30189 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Okan Üniversitesinden:

OKAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE
SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 14/1/2015 tarihli ve 29236 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Okan Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenim gören, öğrenim dili İngilizce ve Türkçe olan öğrencilerin eğitim-öğretim süreleriyle sınav ve değerlendirme esaslarında uygulanacak usul ve esasları düzenlemektir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin birinci ve beşinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Dönem notuna ilişkin esaslar şunlardır:

a) Dönem notu, birinci, ikinci ve üçüncü dönemlerde ders kurulu sınavlarından alınan notların ortalamasının %60’ı ile final veya bütünleme sınavının %40’ının toplanmasıyla hesaplanır. Başarılı olmak için dönem notunun, 100 üzerinden en az 60 puan olması şarttır ve final veya bütünleme notunun da en az 50 puan olması şarttır.

b) Her ders kurulu sınavında en az 60 puan alan ve ders kurulu sınav notlarının ortalaması 75 ve üzerinde olan öğrenciler istedikleri takdirde final sınavından muaf kabul edilirler. Bu öğrencilerin dönem sonu notu, ders kurulu notlarının ortalaması olarak kabul edilir. Muafiyet hakkı olmasına rağmen final sınavına giren öğrencinin bu sınavda aldığı not geçerlidir ve değerlendirmeye alınır.”

“(5) Tıp Fakültesinde tüm dönemlerde yapılan sınavlar 100 tam not üzerinden değerlendirilir sınavların değerlendirilmesinde kullanılan puan, harf değeri, katsayılar ve sözel değerler aşağıdaki tabloda açıklandığı gibidir:

a) Sınav notları:
Puan             Harf Değeri         Katsayı              Sözel Değeri
90-100          AA                      4,00                   Pekiyi
80-89            BA                       3,50                   İyi-Pekiyi
70-79            BB                       3,00                   İyi
65-69            CB                       2,50                   Orta-İyi
60-64            CC                       2,00                   Orta
0-59              FF                        00                      Başarısız
                     VF                       -                        Devamsız

b) 4’lük ve 100’lük not sistemleri arasındaki dönüşüm için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan dönüşüm tablosu kullanılır.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı başından geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Okan Üniversitesi Rektörü yürütür.
 


 

Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

23 Eylül 2017 tarihli ve 30189 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.