Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 19 Şubat 2018

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 19 Şubat 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 19 Şubat 2018
19 Şubat 2018 Pazartesi 22:05

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 19 Şubat 2018 tarihli ve 30337 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Marmara Üniversitesinden:

MARMARA ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA
MERKEZİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 2/5/2017 tarihli ve 30054 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“c) Müdür (Başhekim): Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezinin Müdürünü (Başhekimini),”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“a) Müdür (Başhekim),”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Müdür (Başhekim)
MADDE 8 –
(1) Müdür (Başkehim), Merkezin faaliyet alanı ile ilgili, Üniversiteden başka bir yerde mesleki faaliyette bulunmayan ve mesleklerini serbest olarak icra etmeyen, Üniversite Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri arasından, Fakülte Dekanının görüşü alınarak Rektör tarafından üç yıl süreyle görevlendirilir. Süresi biten Müdür (Başhekim) yeniden görevlendirilebilir.

(2) Müdürün (Başhekim) teklifi üzerine işlerinde kendisine yardımcı olmak üzere, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanının görüşü alınarak Rektör tarafından üç müdür yardımcısı (Başhekim yardımcısı) görevlendirilebilir. Müdür (Başhekim), görevi başında bulunmadığı zaman, yardımcılarından biri Müdüre (Başhekim) vekalet eder. Müdürün (Başhekimin) görevi sona erdiğinde, yardımcılarının görevi de kendiliğinden sona erer.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin başlığı “Müdürün (Başhekimin) görevleri” olarak ve birinci fıkrasının ilk paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Müdürün (Başhekimin) görevleri şunlardır:”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Yönetim Kurulu Müdürün (Başhekimin) çağrısı üzerine yılda en az dört kere toplanır. Müdür (Başhekim) gerekli gördüğü takdirde Yönetim Kurulunu olağanüstü olarak da toplantıya çağırabilir.”

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Danışma Kurulu Müdürün (Başhekimin) çağrısı üzerine yılda iki kez toplanır. Müdür (Başhekim) gerekli gördüğü takdirde Danışma Kurulunu olağanüstü olarak da toplantıya çağırabilir.”

MADDE 7 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8 – Bu Yönetmelik hükümlerini Marmara Üniversitesi Rektörü yürütür.


Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.


19 Şubat 2018 tarihli ve 30337 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.