Maltepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik

13 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete'de 'Maltepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' yayımlandı. Üniversitenin öğrenci bursu, yabancı dil süresi, eğitim süresi gibi konular değişiklikte yer aldı.

Maltepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik
13 Ağustos 2017 Pazar 16:44

13 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete'de 'Maltepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' yayımlandı.

Günlük gazetedeki Maltepe Üniversitesini kapsayan değişiklikte öğrenci bursu, yabancı dil süresi, eğitim süresi gibi konular yer aldı.

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE
ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 14/7/2010 tarihli ve 27641 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Maltepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
“(1) Üniversitede eğitim ve öğretim ücrete tabidir. Kısmi burslu olarak öğrenim gören öğrenciler, kısmi burs oranı dışında kalan tutarda eğitim ve öğretim ücreti öder. Üniversite tarafından sağlanan burslar, zorunlu yabancı dil hazırlık öğrenimi için bir yılı ve normal öğrenim süresi olan önlisans programlarında iki yılı, lisans programlarında dört yılı kapsar. Bursların kapsamı, devam koşulları ve dağıtımı gibi konularda, Üniversitenin yetkili organlarınca alınan kararlar uygulanır.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci ve ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(2) Danışmanlar, üçüncü yarıyıldan itibaren yarıyıl kredi yükünü, GANO’su en az 2,50 olan öğrenciler için 2 kredi, en az 3,00 olanlar için 4 kredi, en az 3,50 olanlar için 6 kredi daha arttırabilir.”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 27 nci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 33 üncü maddesine aşağıdaki dördüncü fıkra eklenmiştir.

“(4) Yarıyıl sonu sınavlarına katılmak zorunlu olup ilgili dersin yarıyıl sonu sınavına katılmayan öğrenciler bu dersten başarısız sayılırlar.”

MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 36 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 36 – (1) Proje derslerinde, öğrencinin sınav döneminden iki hafta öncesinde başvurması üzerine, öğretim elemanınca durumu değerlendirilerek başarı notu yerine eksik (EK) işareti verebilir. Öğretim elemanı ve/veya jüri, öğrencinin çalışmasını ve başarı durumunu dikkate alarak, eksik (EK) işaretini bir sonraki yarıyılın ders ekleme-bırakma dönemi sonuna kadar değiştirebilir. Bu süre sonunda değişmeyen eksik (EK) işareti (F) notuna dönüşür.

(2) Proje derslerinin dışında kalan dersler için, yarıyıl sonu sınavına katılamayan ve mazereti ilgili öğretim elemanı tarafından kabul edilen öğrencilere de başarı notu yerine EK notu verilebilir. Bu durumda olanlara EK notu verilebilmesi için öğrencinin yarıyıl sonu sınav tarihinden itibaren en geç üç işgünü içerisinde mazeretini, belgeleriyle birlikte ilgili dersin öğretim elemanına iletmesi gerekir. Öğretim elemanı öğrencinin durumunu dikkate alarak eksik (EK) işaretini bir sonraki yarıyılın ders kayıt dönemi başlangıcına kadar değiştirebilir. Bu süre sonunda değişmeyen EK notu F notuna dönüşür.”

MADDE 9 – Aynı Yönetmeliğin 42 nci maddesinin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 10 – Aynı Yönetmeliğin 49 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 49 – (1) Öğrencilerin disiplin işlemleri, 18/8/2012 tarihli ve 28388 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülür.”

MADDE 11 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 12 – Bu Yönetmelik hükümlerini Maltepe Üniversitesi Rektörü yürütür.
 

13 Ağustos 2017 tarihli ve 30153 sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.