KTO-Karatay Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 28 Mayıs 2018 Pazartesi

KTO-Karatay Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 28 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

KTO-Karatay Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 28 Mayıs 2018 Pazartesi
28 Mayıs 2018 Pazartesi 11:35

KTO-Karatay Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 28 Mayıs 2018 tarihli ve 30434 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

KTO-Karatay Üniversitesinden:

KTO-KARATAY ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV
YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 21/3/2017 tarihli ve 30014 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan KTO-Karatay Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 13 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 13 – (1) Lisansüstü programlara hastalık, doğum, doğal afet, askerlik hizmeti, yurt dışı görevlendirme gibi eğitime ve öğretime devamı engelleyen nedenlerden dolayı devam edemeyen öğrencilerin kaydı toplam iki yarıyıla kadar her defasında en fazla bir dönem olmak üzere enstitü yönetim kurulu kararı ile dondurulabilir. İzin başvuruları gerekçeli olarak ve belgeleri ile birlikte zorunlu nedenler dışında ders ekle-sil süresinin sonuna kadar ilgili enstitü müdürlüğüne yapılır ve uygun görüldüğü takdirde enstitü yönetim kurulunun kararı üzerine öğrenci izinli sayılır. Ancak enstitü yönetim kurulunun kararı ile doktora programında tez savunma aşamasındaki öğrencilere, iki yarıyıldan daha fazla izin verilebilir. Bu öğrencilerin izin istekleri de gerekçeli olarak ve belgeleri ile birlikte, zorunlu nedenler dışında, ders ekle-sil süresinin sonuna kadar ilgili anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi üzerine, enstitü yönetim kurulu tarafından karara bağlanır. İzinli geçen dönemler öğrenim sürelerine katılmaz.

(2) Öğrencinin izinli sayılabilmesi için izinli olunan süreye ait Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen öğrenim ücretinin ödenmiş olması gerekir.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü yürütür.
 

KTO-Karatay Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

28 Mayıs 2018 Tarihli ve 30434 Sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.