Dokuz Eylül Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 16 Nisan 2018 Pazartesi

Dokuz Eylül Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 16 Nisan 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 16 Nisan 2018 Pazartesi
16 Nisan 2018 Pazartesi 13:45

Dokuz Eylül Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 16 Nisan 2018 tarihli ve 30393 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dokuz  Eylül Üniversitesinden:

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS ÖĞRETİM VE
SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 12/8/2011 tarihli ve 28023 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Dokuz Eylül Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 26 ncı maddesinin üçüncü fıkrasının (ç) bendinin ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Öğrenci, herhangi bir dersten E notu aldığı takdirde notların ilan edildiği tarihten itibaren, bir ay içinde eksikliklerini tamamlayarak bir not almak zorundadır.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki 30/A maddesi başlığıyla birlikte eklenmiştir.

“Başvuru usulü
MADDE 30/A –
(1) Öğrencilerin bu Yönetmelik hükümlerine göre  yapacağı başvuruları, öncelikle şahsen veya yasal temsilcileri aracılığıyla yapması gerekir. Zorunlu hallerde posta yoluyla da başvuru yapılabilir. Başvuruların posta yolu ile yapılması halinde, imzanın ilgiliye veya yasal temsilcisine ait olduğunun noterlikçe veya başvuru yurt dışından yapılıyorsa Türkiye Cumhuriyetinin yurt dışı temsilciliklerinin yetkili birimlerince onaylanması gerekir. Tutukluluk ve hükümlülük hallerinde resmi makamlardan alınan üst yazı ekinde gönderilen başvurular için ayrıca imza onayı gerekmez.

(2) Posta yolu ile yapılacak başvurularda postadaki gecikmeler dikkate alınmaz.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 31 inci maddesinin ikinci fıkrasının son cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Bir yarıyıl süreli ara verme izni, izin verildiği yarıyılın başlangıcından yarıyıl sonu bütünleme sınavlarının bittiği tarihe kadar olan süreyi kapsayacak şekilde verilir.”

MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü yürütür.
 

Dokuz Eylül Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

16 Nisan 2018 Tarihli ve 30393 Sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.