Bahçeşehir Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 16 Nisan 2018 Pazartesi

Bahçeşehir Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 16 Nisan 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bahçeşehir Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - 16 Nisan 2018 Pazartesi
16 Nisan 2018 Pazartesi 11:00

Bahçeşehir Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 16 Nisan 2018 tarihli ve 30393 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bahçeşehir Üniversitesinden:

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM
YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA
DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 1/11/2016 tarihli ve 29875 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bahçeşehir Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 46 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Öğrencilerin ders muafiyet talepleri programa kayıt oldukları ilk yarıyılın başında ilgili anabilim/anasanat dalı koordinatörü önerisi ve ilgili enstitü yönetim kurulu kararı ile sonuçlandırılır. Muaf tutulacak derslerin sayısı en fazla dört derstir. Muaf tutulan derslerin kredilerinin toplamı başvurulan programın kredili derslerinin kredisinin en fazla %50’si kadar olabilir. Muafiyeti uygun bulunan tüm derslerin ağırlıklı not ortalaması 4,00 üzerinden 3,00’ten az olamaz. Yüksek lisans programlarında muafiyeti uygun bulunan tüm derslerin harf notu en az C veya eşdeğeri, doktora programlarında muafiyeti uygun bulunan tüm derslerin harf notu en az B veya eşdeğeri olmalıdır.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik 2018-2019 akademik yılı başında yürürlüğe girer.  

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü yürütür.
 

Bahçeşehir Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için TIKLAYINIZ.

16 Nisan 2018 Tarihli ve 30393 Sayılı Resmi Gazete için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.