TÜRKSAT 4B uzaya fırlatılacak

TÜRKSAT'ın 4B uydusunun fırlatılması için geri sayım devam ediyor. Fırlatma yarın saat 23.40'ta uzaya fırlatılacak.

TÜRKSAT 4B uzaya fırlatılacak
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin tarafından Anadolu Ajansı'na yapılan açıklamada TÜRKSAT 4B uydusunun yarın saat 23.40'ta uzaya fırlatılacağı belirtildi. 

Fırlatma aşamasından sonra yörüngeye yerleştirme aşamaları ve testlerin başlaması beklenirken uydunun faaliyeti aralık ayı içinde gerçekleşecek. 

Bakan Bilgin TÜRKSAT 3A ve Türksat 4A uydularından elde edilen verimin arttırılmasına yardımcı olacak yeni uydunun internet haberleşmesine de katkı sağlayacağını belirtti. Televizyon canlı yayıncılığında önemli gelişmeler sunacak uydu internette de ciddi bir hız artışı sağlayacak. Yapılan çalışmalar sonucu sona gelinen 4B uydusunda fırlatma teçhizat ve hazırlıkları da tamamlandı.

Türkiye saati ile 23.40'ta Baykonur Uzay Üssü'nden gerçekleşecek fırlatma ile Türkiye'nin uzaydaki uydu sayısı ve kapasitesi artış gösterecek. Fırlatılacak uydunun yalnızca haberleşme amacıyla kullanılacağı belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.