Tokat Erbaa'da 4.9 büyüklüğünde deprem

Tokat’ın Erbaa ilçesi Yoldere Köyü'nde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin yaklaşık 20.53 kilometre derinliğinde saat 17.39'da olduğu bildirildi. Merkez üssünün Yoldere Köyü olduğu depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Tokat Erbaa'da 4.9 büyüklüğünde deprem
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Tokat’ın Erbaa İlçesi Yoldere Köyü'nde AFAD Deprem Daire Başkanlığı verilerine göre, saat 17.39'da  4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin moment büyüklüğü (Mw) 4.9 olarak kaydedildi. Depremin yerin 20.53 kilometre derinliğinde meydana geldiği açıklandı. Merkez üssünün Yoldere Köyü olduğu depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

 Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre,  depremin yerel (Lokal) büyüklüğü  5.1  olarak  kaydedildi. Deprem yerin yaklaşık 5 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi. 



 Depremin merkez üssü olan Yoldere Köyü’nün muhtarı Fahri Kılınç yaşanan deprem sonrasında köyde  herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını bildirdi.



Yaşanan deprem sonrasında ilçede panik yaşandı. Tokat Valisi Cevdet Can'ın can ve mal kaybının olmadığını bildirdi. Yaşanan deprem sonrası Erbaa ilçesinde küçük büyüklüklerde artçı depremler yaşandı.



Yaşanan deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Zeyid Aslan’ı telefon ile arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.  

Bölgede en büyük deprem, 20 Aralık 1942’de Tokat’ın Niksar ve Erbaa ilçelerini etkileyen, büyüklüğü Richter ölçeğine göre 7.3 olan deprem olarak kaydedilmiştir. Bu depremde 3 bin kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi yaralanmış, 6 bine yakın bina yıkılmış ya da hasar görmüştür. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.