Telefon ve bilgisayarlara dikkat! Saatler geri alınmıyor

Dünyada bir çok ülkede 25 Ekim'de saatler 1 saat geri alınacak. Peki Türkiye'de saatler ne zaman geri alınacak? İşte cevabı:

Telefon ve bilgisayarlara dikkat! Saatler geri alınmıyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Dünyada bir çok ülkede saatlerin değişim tarihi olarak 25 Ekim belirlendi. Yarın akıllı telefon ve bilgisayarlarda da saatler 1 saat geri alınacak. Ancak Türkiye'de saatlerin geri alınma tarihi 8 Kasım'a ertelendi. Bu yüzden yaşanabilecek problemlere karşı dikkatli olunmasında yarar var. 

Geçtiğimiz yıllarda 30 Mart seçimleri dolayısıyla tüm dünyada saatler 1 saat ileri alınmış, Türkiye'de ise seçimler dolayısıyla saatlerin ileri alınması ertelenmişti. Bu durumun neden olduğu karışıklık bir çok bölgede sandığa erken gitmelere neden olmuştu. Bu yıl da benzer görüntülerin oluşmaması için yetkililer vatandaşları uyarıyor. 

Microsoft Türkiye'deki kullanıcıları için saatlerin geri alınma tarihini deiştiren küçük bir güncelleme yayımladı. ANcak Windows 10 haricindeki işletim sistemlerinde ya da güncelleştirmeleri kapalı işletim sistemlerinde bu güncelleme bulunmuyor. Bunun için saat ayarlarına girerek otomatik gün ışığından yararlanma seçeneğini iptal etmek gerekiyor. 

Android ve ios işletim sistemlerinde tarih ve saat bu gece saat 04.00'te 1 saat geri alınmak üzere ayarlandı. Ancak bu işlem 8 Kasım saat 04.00'te yapılacak.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.