Tahir Elçi iddianamesi hazırlandı

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında terör örgütü propagandası nedeniyle 7.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Tahir Elçi iddianamesi hazırlandı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bir süre önce CNN Türk'te katıldığı Tarafsız Bölge programında "PKK terör örgütü değildir" diyen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hakkında terör propagandası nedeniyle dava açıldı. İddianamesi tamamlanan Elçi'nin 7.5 yıla kadar cezalandırılması istendi.

Programa katıldığı günün akşamında Diyarbakır Barosu'nda bulunan Tahir Elçi burada HDP'liler ve Belediye Başkanı Gülten Kışanak tarafından uzun süre polise verilmemiş, arama kararı olmadığı için içeri alınmayan polis de baro önünde beklemişti. Sonunda gece 02.30'da içerden çıkan Tahir Elçi'yi gözaltına alan ekipler uçakla İstanbul'a götürmüştü. İstanbul'da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alınan baro başkanı, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, mahkeme tutuksuz yargılanmasına karar vermişti. 

Konuyla ilgili çalışmalarına başlayan savcılık Tahir Elçi'nin sarf ettiği sözlerin terör propagandası suçu oluşturduğunu belirterek iddianamesini hazırladı. Tahir Elçi hakkında 7.5 yıl hapisle cezalandırılması istendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.