Son 24 Saatte Neler Oldu?

Güvenlik güçlerinin terör örgütüne karşı yürüttüğü operasyonlar hızla devam ediyor.

Son 24 Saatte Neler Oldu?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

- Diyarbakır Silvan'da 1 Ekim tarihinde bir jandarma astsubay ve bir uzman çavuşun şehit edilmesi olayına karıştığı iddia edilen ve aranan bir kişi, Kütahya'da yakalandı.

- Ankara'da terör örgütü DHKP-C operasyonlarında 5 kişi gözaltına alındı.

- Van Başkale'de, Eşmepınar Jandarma Karakoluna teröristlerce bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. ve 14 askerin hafif yaralandı. Çatışmada, 3 terörist silahları ve bir Yaesu el telsiziyle etkisiz hale getirildi.

- Tunceli'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H için faaliyet yürüttüğü öğrenilen ve eylem hazırlığında olduğu iddia edilen 12 kişi gözaltına alındı. Merkez Moğultay Mahallesi'nde belirli bir adreste yapılan aramada, 4 kasa içerisinde kullanıma hazır 96 molotofkokteyli ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

 - Gaziantep'te, terör örgütü DAEŞ'e ait çok sayıda madeni para baskı kalıpları ve bunlara ait aparatlar ele geçirildi; yabancı uyruklu 6 kişi tutuklandı.

- Diyarbakır Bismil'de terör örgütüne mensup kişilerce bir bankaya ait para nakil aracındaki 110 bin lirayı gasp edildi. Güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışmalarda, 4 terörist etkisiz hale getirildi. 2 Kaleşnikof marka silah, 70 fişek ve 15 el yapımı bomba ele geçirildi.  Araç sahiplerine teslim edildi.

- Mardin Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı süresi boyunca yapılan operasyonlarda terör örgütü PKK mensubu 21 terörist etkisiz hale getirildi. 3 terörist yakalandı. 

- Mardin Nusaybin'de 114  hendek ve barikat kaldırıldı. Operasyonlarda 2 bin 800 kilogram patlayıcı ele geçirildi ve imha edildi. 2 sivil hayatını kaybetti. 6 sivil yaralandı. Operasyonlarda bir polis memuru yaralandı. Yaralı polis memurunun hayati tehlikesi bulunmuyor ve tedavisi devam ediyor. Sokağa çıkma yasağını ihlal eden 31 kişiye Kabahatler Kanunu uyarınca idari para cezası verildi.

- Şırnak'ta terör örgütü PKK mensubu 3 kişi, örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

- Batman'da çıkan çatışmada 4 terörist yaralı halde yakalandı.

- Şemdinli'deki Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı'na üç ayrı bölgeden eş zamanlı olarak sızma girişiminde bulunuldu. Önlenen saldırı sonucunda 10 terörist etkisiz hale getirildi. 

- Hakkari'de devam eden operasyonda ise bölücü terör örgütü üyesi bir terörist, üç şarjör ve bir el bombasıyla ölü ele geçirildi. Bölgede yapılan aramalar neticesinde bir Zagros silahı ile buna ait  39 mühimmat, bir biksi makineli tüfekle 122 mühimmat, bir roket sevk fişeği, bir telsiz, iki adet büyük tüp, 69 kalaşnikof mühimmatı ve muhtelif miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

- Hakkari'de bir terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu. Yanında getirdiği kalaşnikof piyade tüfeği, tüfeğe ait 251 mühimmat, bir biksi mühimmatı, iki el bombası ve çok sayıda örgütsel dokümanı da güvenlik güçlerine teslim etti.

- Şırnak'taki operasyonda da bir Doçka uçaksavar makineli tüfeği, iki AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, bir kanas piyade tüfeği, bir RPG-7 roketatar, 60 milimetre havan, dört el bombası, muhtelif miktarda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

- Kilis'te, Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollardan geçiş yapmaya çalışan ve DAEŞ terör örgütü üyesi olduğu tespit edilen yabancı uyruklu 11 kişi yakalandı.

- Habur Sınır Kapısı'nda, Irak'ın kuzeyinden kaçan bölücü terör örgütü mensubu 3 kişi güvenlik güçlerine teslim oldu.

- Şırnak Silopi'de PKK'lı teröristler, 5 okulda öğrencilere eğitim verdikleri sırada 20'yi aşkın öğretmeni kaçırdı. Teröristler, okuldan uzaklaştırdıkları öğretmenleri bir süre örgüt propagandası yaptıktan sonra serbest bıraktı.

- Hakkari Şemdinli'de terör örgütü PKK'dan kaçan bir terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu. 

- Şırnak Silopi'de bölücü terör örgütü mensubu 2 terörist yakalandı.

- Şırnak Silopi'de 8 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

- Eskişehir'de terör örgütü DAEŞ üyesi olduğu iddia edilen bir kişi yakalandı. 

- Malatya'da terör örgütü El Kaide ile bağlantılı oldukları iddia edilen 2 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

- Siirt'te yola barikat kuran terör örgütü PKK mensupları ve yandaşları, olay yerine gelen güvenlik güçlerine uzun namlulu silahla ateş açtı. Güvenlik kuvvetlerinin karşılık vermesi üzerine kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

- Mersin'de düzenlenen terör operasyonunda, aralarında HDP Mersin milletvekili adayı İkram Vuran'ın da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. 

- Hakkari Yüksekova'da 3 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, çok sayıda mühimmat ele geçirildi. 

- Şemdinli ve Çukurca'da bazı alanlar 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi. 

 

 

 


Etiketler; #son 24 saat
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.