Sayıştay Başkanı: 'Kamu adına çalışanlar şeffaf olmalı'

Sayıştay Başkanı Recai Akyel kamu kurumlarında yolsuzluk söylentisinin dahi yaşanmaması gerektiğini söyledi.

Sayıştay Başkanı: 'Kamu adına çalışanlar şeffaf olmalı'
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Sayıştay Başkanı Recai Akyel Çukurova Üniversitesi yeni eğitim öğretim yılı açılış törenlerinde yaptığı konuşmada kamu kurumlarında şeffaflık ilkesine dikkat çekti. Başkan Akyel yaptığı konuşmada yapılan her türlü işlemin açık ve net bir biçimde belgelendirilebilir olmas gerektiğini söyledi. Özellikle kamudan yararlananların ve kamu adını kullananların bu yükümlülük altına girdiğini söyleyen Akyel herkesi sorumlu davranmaya çağırdı.

Sayıştay Başkanı Recai Akyel denetimsizliğin siyasi, ekonomik ve kurumsal riskler taşıdığına dikkat çekerek her kurumun denetim altına alınması gerekliliğine dikkat çekti. Kamuyu malin açıdan denetleme yetkisinin Sayıştay'da olduğunu vurgulayan Recai Akyel, bu kapsamda kamuda etkinlik ve verimliliğin de düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Vatandaşların daha iyi ve daha verimli bir kamu çalşmalarını hak ettiğini söyleyen Başkan Akyel, her türlü kamu harcamasınıın kontrol altına alınması gerektiğinin önemi olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.