Kadıköy'de çiçekçiye çarpıp kaçan 19 yaşındaki genç tutuklandı

Çiçekci Mehmet Emin Kaya'ya çarparak ölümüne neden olan 19 yaşındaki Murathan Öztürk, olaydan 87 gün sonra tutuklanarak ceza evini gönderildi.

Kadıköy'de çiçekçiye çarpıp kaçan 19 yaşındaki genç tutuklandı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Çiçekci Mehmet Emin Kaya'ya çarparak ölümüne neden olan 19 yaşındaki Murathan Öztürk, olaydan 87 gün sonra tutuklanarak ceza evini gönderildi.

İstanbul Kadıköy'de geçimini çiçek satarak sağlayan Mehmet Emin Kaya'ya arabasıyla çarptıktan sonra kaçan Murathan Öztürk hakkında savcılık 'Bilinçli taksirle ölüme neden olmak' suçundan tutuklanmasını için mahkemeye sevk etti.

Murathan Öztürk savcıya verdiği ifadesinde korktuğu için bu zamana kadar kaçtığını söyledi.SAvcılık tarafından mahkemeye sevkedildikten sonra hakim karşısına çıkan Öztürk, olayın yaşandığı gün arkadaşı ile sahur yaptığını ve oruçlu olduğunu söyledi. Hayatında hiçbir zaman uyuşturu ve alkol kullanmadığını ifade eden Öztürk, yarış yapmak gibi bir hevesininde olmadığını  ifade etti. Olayın direksiyon hakimiyetini kaybettiği için gerçekleştiğini söyleyen zanlı, havanın biraz yağmurlu olduğunu, sağındaki araca çarpmamak için direksiyonu sola kırdığını bu yüzden aracin hakimiyetini kaybettiğini ve olayın gerçekleştiğini söyledi. Çarptıktan sonra hasara bakmak için indiğini ve çiçek tezgahının arkasında yatan birisinini gördüğünü, yanına gittiğinde ölmüş olduğunu farkedip, kaçtığını ifade etti. Okul hayatının biteceğini düşündüğü için kaçtığını savundu.

Anadolu 7. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi kuvvetli tanık beyanları ve delillerin olması sebebiyle ve şüphelinin kaçma ihtimalinin olması sebebiyle tutuklu olarak yargılanmasına karar verdi.

Murathan Öztürk, Bilinçli taksirle ölüme neden olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.