İşsizlik iki haneye dayandı

İşsizlik rakamları açıklandı. Temmuz ayında işsizlik yüzde 9.8 oldu.

İşsizlik iki haneye dayandı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan işsizlik verilerine göre işsizlik yüzde 0.2 puan artış göstererek yüzde 9.6 oldu. Tarımdışı işsizlik yüzde 12 olurken, genç işsizlerin sayısı ise yüzde 18'i geçti 

İşsiz sayısında 103 bin kişilik bir artış gözlemlenirken bu durumun tarımdışı ve genç işsizlik alanlarında yükseldiği gözlemlendi. Yapılan açıklamada işsizliğin uzun yıllardır ilk kez iki haneli rakamlara bu kadar yaklaştığı görüldü.

Öte yandan işgücüne katılım oranında sağlanan iyileşme bir miktar moral sağladı. Yapılan açıkamada işgücüne katılım oranında 1 milyon kişiden fazla bir artış gözlemlendi. Bu da işsizlik oranlarındaki artışın önemli ölçüde yatırımlarla azaltıldığını ortaya çıkardı.

Temmuz 2015 döneminde herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların oranı, bir önceki yılın aynı dönemine göre 1,4 puan azalarak%35 olarak gerçekleşti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.