İlkokul öğrencilerine Arapça eğitimi de verilecek

İlkokul ikinci sınıftan başlayan yabancı dil eğitimlerinde artık Arapça da öğrenilebilecek.

İlkokul öğrencilerine Arapça eğitimi de verilecek
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan plan doğrultusunda ilkokul öğrencilerine Arapça eğitimi verilebilecek. 

İlkokul 2. sınftan ortaokul 8. sınıfa kadar öğretilebilecek Arapça eğitimi kapsamında güncel ve edebi Arapça öğretilecek. Eğitim 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren başlayacak.

Bakanlar Kurulu kararı ile alınan okullarda öğretilebilecek yabancı dil kararlarında Milli Eğitim Bakanlığı taslak çalışma ve öneri sunuyor. Konuyla ilgili önerinin yakın zamanda Bakanlar Kurulu'na gelmesi bekleniyor. 

Şu ana kadar okullarda öğretilebilecek yabancı dil dersleri İngilizce, Almanca ve Fransızca olarak belirlenmişti. Arapça'nın da dahil edilmesiyle okullarda dört yabancı dil arasından seçim yapılabilecek. Ancak Almanca ve Fransızca derslerinde çoğu zaman yeterli öğretmen bulunmadığı için bu dillerde ders verilemiyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.