\'İç savaş\' diyen dergiye toplatma kararı

2 Kasım tarihini \'Türkiye iç savaşının başlangıcı\' şeklinde tanımlayan Nokta Dergisi\'nin bu sayısına da toplatma kararı verildi.

\'İç savaş\' diyen dergiye toplatma kararı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

2 Kasım tarihini Türkiye iç savaşının başlangıcı şeklinde duyuran Nokta Dergisi mahkeme kararıyla toplatıldı. Bugün saat 16.30'da binaya gelen çok sayıda polis ekibi derginin bu sayısına tamamen el koydu. Ayrıca dağıtım yerlerinde de çeşitli toplama işlemlerinin devam ettiği belirtildi. 

Nokta Dergisi'nin bundan önce yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit cenazesiyle selfie çektiği şeklinde tasarlanan kapağı toplatma kararı alınmasına neden olmuştu. Bu sayıda da iç savaş vurgusu yapılması toplatma kararının gerekçesi oldu. 

Toplatma kararıyla birlikte Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Murak Çapan, gözaltına alınarak savcılığıa ifadeye götürüldü.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.