Hrant Dink davasında yeni gelişme: 9 gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi Savcısı Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. Savcı Gökalp Kökçü 9 gözaltı kararı verdi.

Hrant Dink davasında yeni gelişme: 9 gözaltı kararı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de Şişli'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi Savcısı Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturmada, savcı yeni gözaltı kararları verdi.



Savcı Gökalp Kökçü, yeni delil ve tespitler neticesinde,aralarında eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, eski EGM İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Coşkun Çakar,  eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdür Yardımcıları Bülent Demireleski, eski EGM İstihbarat Dairesi Teknik Şube Müdürü Yunus Yazar, eski EGM İstihbarat Daire Başkanlığı C-2 Büro Amiri Yılmaz Angın, Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı ve Osman Gülbel ile polis memurları Onur Karakaya ve Mehmet Ayhan'ın bulunduğu 9 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.



Savcı Kökçü, "resmi belgede sahtecilik, resmi belgenin yok edilmesi ve gizlenmesi, kişiyi tasarlayarak kasten öldürmeye yardım "  suçlarından gözaltı kararı aldığı ve bu soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski EGM İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve eski Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir ile polis memurları Özkan Mumcu ve Muhittin Zenit'in de yeni deliller doğrultusunda tutuklu bulundukları cezaevinden adliyeye getirtilerek ek ifadelerinin alınacağı belirtildi.

 

 

 


Etiketler; #dava #hrant dink
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.