Fethullah Gülen hakkında tutuklama talebi

Selam Tevhid operasyonları nedeniyle haklarında soruşturma açılan kişilere yönelik iddianame tamamlandı. Sanıklar Fethullah Gülen ve Emre Uslu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda isim için gıyabi tutuklama istendi.

Fethullah Gülen hakkında tutuklama talebi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve "Selam Tevhid Kumpası" olarak adlandırılan soruşturmada iddianame tamamlandı. Devletin gizli bilgilerini ifşa, yasadışı delil elde etme, suç işlemek için örgüt kurma, anayasal düzeni silah zoruyla değiştirme gibi iddiaların olduğu iddianem mahkemeye sunuldu. 

1 numaralı sanık olarak isimlendirilen Fethullah Gülen ve 2 numaralı sanık Emre Uslu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda isme tutuklama talebinde bulunan savcılık, yurtdışında bulunanlar için de gıyabi tutuklama talebinde bulundu. 

Söz konusu iddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu şikayetçilerin sayısının 968 kişi olduğu belirtiliyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada 1 numaralı sanık olarak isimlendirilen Fethullah Gülen hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebet ve 67 yıl hapis cezası isteniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.