Eskişehir Porsuk gondol gezisinden 30 bin kişi yararlandı

Eskişehir'de sezonu kapatmaya başlayan gondolcular bu yıl 30 bin kişiye Porsuk çayını gezdirdi. Eskişehir gondol sefer saatleri ve gondol ücretleri ayrıntıları haberimizde.

Eskişehir Porsuk gondol gezisinden 30 bin kişi yararlandı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Eskişehir'de Porsuk Çayı üzerinde Venedik usulü seferleriyle yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken gondollar bu sezon 30 bin kişiyi taşıdı. Sezonu kapatmaya hazırlanan gondolcular bereketli bir dönem geçirdiklerini ifade ediyor. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gondol Personel Şefi Zerrin Yılmaz eskisehir.net'e verdiği röoprtajında yaz sezonunun yoğun geçtiğini, çok sayıda kişiye Eskişehir'in güzeliklerini gösterdiklerini söyledi. Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

"Gondollara çok büyük talep vardı. İnsanlar burada uzun kuyruklar oluşturdu. Ortalama 30 bin kişi taşıdık ve büyük bir çoğunluğu da memnun kaldı. Yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistleri de ağırladık ve Eskişehir’de gondolları görünce çok şaşırdılar. Tura gelen insanların merak ettiği sorulara da cevap veriyoruz, genellikle ‘Porsuk Çayı’nın derinliği kaç metre?’, ‘Nerden başlayıp nereye dökülüyor?’ gibi sorular soruluyor”

Eskişehir gondol ücretleri ne kadar?

Gondollar sefer başı 15 TL'den ücretlendirilmektedir. Üç dört kişilik seferlerin de yapılabilmesi gondol keyfini hayli ucuza getiriyor. Öte yandan Eskişehir botları (ESBOT) ile de Adalar ve Porsuk Çayı'nın keyfi sürdürülebilir. Bunun için ise yalnızca 1.5 TL kişi başı ücret ödenmektedir.

 

Haber içeriğinde eskisehir.net'ten yararlanılmıştır.


Etiketler; #eskisehir.net
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.