Erdoğan, Suriye sınırında canlı bombalar yakalandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Suriye sınırında üzerinde 7 kilo TNT olan canlı bombaların yakalandığı açıklandı.

Erdoğan, Suriye sınırında canlı bombalar yakalandı!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir tv programında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Cumhuriyet Başvavcılığının, 10 Ekim'de meydana gelen terör saldırısıyla ilgili açıklamalarına değindi. Diyarbakır ve Suruç'ta düzenlenen terör saldırılarıyla Ankara'da düzenlenen terör saldırısının benzerlik gösterdiğinin belirtildiğini vurgulayarak "Bu işin dış güdümlü olduğu ki bu dış güdüm dediğimiz zaman bu bir yerde küresel bağlantı olduğunu da açıkça ifade ediyor" dedi.

Saldırı öncesinde sosyal medyada paylaşılan mesajlar da bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, Tweet atanlardan bir tanesinin babasının Suruç'ta belediye başkan yardımcısı olduğunu belirtti. Bunların da işin nereden nereye vardığını göstermesi bakımından çok çok önemli olduğunu, silahlarında aynı şekilde olduğunu döyledi.  "Gaziantep'ten Ankara'ya bu işin gelmesi, taşınması ve bu merkezde yapılan operasyonlarda da kimlerin ortaya çıktığı malum. Benim biliyorsunuz bir tespitim var. O tespitim de şudur, ben terör örgütlerini ayırmıyorum. Bunların iyisi kötüsü yok. Ankara Garı'ndaki olay tamamıyla kolektif bir terör eylemidir. Bu kolektif terör eylemi de kendilerine göre farklı düşünüldü ama istedikleri gibi tecelli etmedi. Bunu da benim milletim şimdi tabii çok açık gördü" şeklinde konuştu.

"Paralel yapı-PKK bağlantısı"na ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, bunların artık dini hassasiyet diye bir şeylerinin kalmadığını, bunun çok çok gerilerde, geçmişte kaldığını ve bunlar şimdi çıkarları, menfaatleri için her şeyi acımasızca yapabilecek olduklarını ifade etti.

Ayrıca Erdoğan,

"Artık bunlarda, yani bunlar işte dini kisve vesaire bunların hiçbiri kalmadı. Geçelim bunları. Şimdi bunların tek şeyi var. Örgüt bu. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden legal görünüm altında illegal bir örgütlenmedir. Yaptıkları iş budur. Şu anda bakın Amerika'da biliyorsunuz bir hukuk bürosu Robert Amsterdam, çok ciddi verilere ulaşarak, dediler ki 'Bu böyle ulusal bazda bir örgüt değil, uluslararası adeta bir küresel ihanet şebekesi, küresel ihanet örgütü. Ve şimdi oradan yaklaşarak o büro, şimdi dava açıyor. 'Bugüne kadar almadığım tehditleri almaya başladım' diyor. Böyle bir durum var. Şimdi bu bir gerçeği ortaya koyuyor. Dağ ile şu anda bunların görüşmeleri var. Bu da yine yazılı medyada yer aldı. Bu görüşmeleri yapanlar orada 'Ne gibi adımları müşterek atabiliriz. Medya olarak bize ne gibi görevler düşer' bunların hepsini aralarında görev taksimi olarak yapıyorlar ve bahsettiğiniz gazeteler bunu sürdürüyorlar." şeklinde konuştu.

Paralel Yapı'nın Türkiye'de devletin içerisine sızmış bir virüs gibi olduğunu dile getiren Erdoğan, İstihbaratta da var olduklarını, emniyet istihbarat, milli istihbarat, emniyet teşkilatı, Silahlı Kuvvetler, bütün bu yerlerin hepsinde bunların var olduklarını ifade etti. Buralardan çok ciddi iletişim sağlamaya devam ettiklerini, Bakanlıkların içerisinde, hemen hemen hepsinde var olduklarını, bunları A'dan Z'ye temizlemenin mümkün olmadığını, her şeyden önce bir defa 657 değiştirilmediği sürece bu işin çözülemeyeceğini ve 657, yani Memurun Muhakemat Kanunu değiştiği andan itibaren burada farklı bir sistem oturtulabileceğini sözlerine ekledi.

Erdoğan, Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanması kararıyla ilgili olarak ise "Kayyum kararıyla ilgili ortaya konulan eylemleri görüyorsunuz. Peki daha önce bu yargı, bu ülkede bizim Silahlı Kuvvetlerimizden tutunuz da çok farklı gazete vesaire yazarları, çizerleri içeri attığı zaman bunların hiçbir sesi çıkıyor muydu? O zaman da yine bunca gazeteciler içeri atılmıştı. Aynı şekilde askerimize yaptıkları, subaylar vesaire 300'ü aşkın içeri atıldı ve 2-3 yıl yatanlar oldu bunların içerisinde" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonların devam edeceğini belirterek, terörle mücadelenin her zaman olduğunu ama bu tür operasyonlar boyutunda olmadığını belirtti.

Erdoğan, "Şu anda bizim ülkemizde terörle mücadelede, teröristlerle mücadelede kimse bizden şunu beklemesin. 'Acaba bu operasyonlara ara verilecek mi' Bakın pazar günü sonuç ne olursa olsun. Cumhurbaşkanı olarak bu görevde bulunduğum sürece, nasıl bir tablo çıkar pazar günü bilemem ama Cumhurbaşkanı olarak bu terörle mücadelede benim anayasa amir hükümleri gereği belirlenmiş görevlerim var. Nedir o? Milletin birliği, beraberliği, bütünlüğüdür, devletin bekasıdır. Bunu sonuna kadar sürdürmekte, Silahlı Kuvvetlerimizle birlikte tüm güvenlik güçlerimizle birlikte kararlıyız." şeklinde konuştu.

Silahlı Kuvvetlerin yaptığı hassas, insansız hava araçlarıyla yapılan tespitlere göre 2 bini aşkın teröristin öldürüldüğünü belirten Erdoğan, "Dağdakiler diyor ki, 'Kürt insanı öldürüldü'. Kürt insanı değil, terörist öldürüldü. Benim Kürt kardeşlerimle teröristleri birbirine karıştırmayalım. Kürt kardeşlerimin bu ülkeye olan sadakatini biliyorum. Teröristlerin de ülkemi bölme gayretlerini biliyorum. Şu anda 2 bini aşkın terörist öldürülmüştür. Hem içeride, hem dışarıda. Bu operasyonlar aynı kararlılıkla devam edecektir. Ama bizim de 200'e yakın şehidimiz vardır. Bu süreçte olanları söylüyorum. Bu kararlılıkla bu devam edecek. Bu şehitlerin hepsi bizim şehidimizdir" dedi.

"Benim Kürt vatandaşımla, Kürt kardeşimle teröristi bir defa yan yana getirmeyin" diyen Erdoğan, "Bizim mücadelemiz, çok açık net söylüyorum, benim Kürt kardeşimle değil ki? Bizim mücadelemiz terörle, teröristle. Kalkıyor oradan 'Kürt insanı öldürüldü' diyor. Bir defa dürüst ol. Sizde zaten dürüstlük semtinize uğramış değil de. Kandil'den kalkıp da ahkam kesme. Oradan kalkıyorsun 'Erdoğan bu işin failidir, bilmem nesidir?' Onun vatandaşım kararını verir, sen kimsin? Haddini bil. Siz silahınızla, her şeyinizle beraber durmadan katliam peşindesiniz. Yaptığınız iş bu. Katliam yapacak canlı bombalar üretiyorsunuz. Yaptığınız iş bu. İşte bakın bugün gene bu akşam, Suriye tarafına kaçarken yakalananlar var, canlı bomba. Üzerlerinde 7 kilo TNT. Bunlarla beraber yakalandılar." şeklinde konuşmasına devam etti.

Erdoğan, sözlerini şöyle devam etti:

"Kırılma noktasını şundan dolayı söylüyorum. Allah göstermesin, bunların buradaki herhangi bir yani güç devşirmeleri geleceğe yönelik bölgedeki sıkıntıları daha da artırır, bölgeye huzur getirmez. Bir örnek vereyim: Mesela bunların belediyelerinin olduğu yerler var. Belediyelerin olduğu yerlerde hizmete bakın. Medyasınız, araştırın, bakın. Bir yerel hizmet burada veriliyor mu, verilmiyor mu? Verilmediğini göreceksiniz. Vermezler. Bu hendekler açılıyor değil mi? Bir belediye iş makinesiyle bu hendekleri açar mı? Hendek ne için açılır? Kanalizasyon için açılır. Hendek ne için açılır, orada kalkıp da içme suyu yapacaksan onun için açılır. Bunlar zaten büyükşehirlere içme suyu getirme gibi bir dertleri yok. Mesela Van'a, Başbakanım, ben içme suyu getirdim. Çünkü Van Belediyesi oraya içme suyu getirmiyordu. Bakın Hakkari'ye, ilçe belediyelerine, Cizre'ye bakın, Silopi'ye bakın, bütün bu belediyenin iş makinelerini bu işler için kullandılar. Benim o bölgedeki Kürt kardeşim kalkıyor buna karşı sessiz kalıyor. Zaten bir kısmı da oraları terk ediyor. Hendekleri iş makineleriyle açıyor mu? Ondan sonra tabii icabında güvenlik kuvvetleri onlara el koyuyor. Bunlar kalkıyor bu sefer o hendekleri kapatmak için ihale açıyorlar. İhale açmak suretiyle oradan gelen parayı da yine kime veriyor? O malum yapıya veriyor. Çünkü onlar müşterek çalışıyorlar. Bu tabii böyle gitmez. Onun için de 1 Kasım aynı zamanda istikrarın oylanmasıdır. Eğer istikrar istiyorsak, güven istiyorsak, oyumuzu nereye vereceğimizi çok iyi düşünmemiz lazım."

"Demokratik Açılım diye başladı, ondan sonra Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi diye devam ettik, daha sonra da Çözüm Süreci'yle bunu taçlandıralım istedik. Karşımızda bir muhatabımız olur diye inandık ama karşımızda bir muhatap yokmuş. Yoksa, o zaman demek ki muhatap olmadığına göre, bunu buzdolabına koymak lazım. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'yle yolumuza devam ederiz. Netice aldık, bitti, bittiyse, zaten mesele kalmadı demektir. O zaman da artık noktayı koymuş oluruz. Yani, virgüllere artık diyorum bir son verme noktası gelir. Bundan sonra da artık böyle bir grupla, grupçukla oturup da bu işleri konuşmaya gerek yok. Bundan sonra Çözüm Süreci'yle ilgili muhatabımız, bundan sonra millettir."

"Silahlı Kuvvetlerimiz 1 Kasım'da alınması gereken bütün tedbirleri şu anda almış vaziyette, ciddi manada kuvvet kaydırması da yaptılar" diyen Erdoğan, Jandarma ha keza öyle, polisimiz ha keza öyle. Tabii içimizde ihanet şebekeleri yok mu, var. O ayrı mesele. Bu kadar açık konuşuyorum. Ama bunun dışında şu anda İçişleri Bakanlığımız ki az önce telefonda görüştüğüm bakanımızdı. Kararlılıklarını anlatıyorlar. Ve şu anda yine terör eylemi içerisinde olanlar, hazırlığı içerisinde olanlardan bir grubu yakalamışlar. Onun hakkında bana bilgi verdi. Ve bunlar bu şeylerini terörist olduğu halde, malum yapıdan olduğu halde bakın şimdiden söylüyorum. Eğer malum siyasi partiye yönelik bu tür eylemler yapılırsa soru işaretini koyun. Bu kadar açık konuşuyorum." 

Suriye'de bir kurtuluş savaşı mücadelesi olduğunu ifade eden Erdoğan, "Oradaki ılımlı muhalifler bir kurtuluş savaşı mücadelesi veriyor. Onlar Suriye'nin şanlı direnişçileridir, kimse onlara terörist diyemez" dedi.

"Viyana görüşmelerinde, şu anda burada açıklamam doğru olmaz. Birçok şeyler var ki onlar da buna soru işaretini koyuyorlar. Çünkü 370 bin insanı katleden bir katilin savunucusu durumuna düşmek, onu kırmızı halıyla karşılamak bir defa uluslararası diplomaside pek de şık değil. Bunu Rusya Federasyonu aslında biliyor ama buna rağmen bunlar yapılıyor. Rusya'ya yaptırımlar uygulandığı dönemde bile biz dedik ki 'Bizim Rusya ile stratejik ortaklığımız var, biz yaptırımı uygulayamayız' ve uygulamadık. Aynen devam ettik. Aynı durum İran'da... İran şu anda 'Sonuna kadar ben Suriye'nin yanındayım'. Sen sonuna kadar yanındaysan, kusura bakma İran, biz de sonuna kadar Suriye yönetiminin karşısındayız, Suriye halkının yanındayız. Biz oradaki direnişçilerin, oradaki ılımlı muhalifin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz."

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.