Erciş Belediye Başkanı gözaltına alındı

Van Erciş İlçesi'nin HDP'li Belediye Eş Başkanı Diba Keskin ile 2 belediye çalışanı, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya çalıştığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Erciş Belediye Başkanı gözaltına alındı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Van Erciş İlçesi'nin HDP'li Belediye Eş Başkanı Diba Keskin ve 2 belediye çalışanı gözaltına alındı. Ankara2da yaşanan terör saldırısına tepki amacıyla yapılan basın açıklamasında sözde 'öz yönetim' ilanı dolayısıyla Van Erciş Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlattı.

Yapılan soruşturma neticesinde Eş Başkan Diba Keskin'in, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya çalıştığı' gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

Bu akşam 17.00 saatlerinde, olağan meclis toplantısına katılan Keskin, savcılığın talimatı üzerine gözaltına alındı. Daha sonra Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Keskin’in ifadesi alındı. 

Keskin'in ve 2 belediye çalışanının 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmaya çalıştığı' gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtiliyor.

Diba Kesin 2014 Yerel Seçimlerinde HDP'den Belediye Eş Başkanı olarak seçilmişti.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.