Dünya'nın en mütevazi devlet başkanı Türkiye'ye geliyor

Dünya’nın en yoksul devlet başkanı olarak tanınan eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica Türkiye’ye geliyor.

Dünya'nın en mütevazi devlet başkanı Türkiye'ye geliyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Dünya’nın en yoksul devlet başkanı olarak tanınan eski Uruguay Devlet Başkanı Joe Mujica Türkiye’ye geliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba tarafından yapılan açıklamaca Mujica’nın 29 Ekim’de CHP’li belediyelerin konuğu olarak Türkiye’ye geleceği ve Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir görüşme yapacağı belirtildi.

10 gün boyunca CHP’nin konuğu olarak CHP’li bazı belediyelere ziyarette bulunacak olan Mujica CHP’li yetkililer ile birlikte kentin yoksul bölgelerine ziyarette bulunacak. Ağbaba tarafından yapılan açıklamada Mujiac için, “Dünya’nın en mütevazi başbakanı, umarız Türkiye’de ki siyasetçilere örnek olur” denildi.

Jose Alberto Mujica Cordano 2009’Da Başkanlığa seçilmiş ve 2015 yılına kadar görevini devam ettirmiştir. Aylık 12 bin dolar maaş alan Mujica maaşının yüzde 90’ını hayır kurumlarına bağışlıyor.


Etiketler; #Jose Mujica
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.