Diyarbakır Baro Başkanı hakkında yakalama kararı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hakkında, bir televizyon programında söylediği PKK'yla ilgili sözleri nedeniyle yakalama kararı çıkarıldı.

Diyarbakır Baro Başkanı hakkında yakalama kararı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bir televizyon programında terör örgütü PKK hakkında sarfettiği sizler nedeniyle Diyarbakır Baro Başkanı Tahit Elçi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Bakırköy Başsavcılığı katıldığı televizyon programında Elçi'nin, 'Bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan, toplumda çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir' sözleri sebebiyle soruşturma açmıştı. Yapılan soruşturma soncunca Bassavcılık Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin 'terör örgütü propagandası yaptığı' gerekçesiyle Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği Elçi için yakalama kararı çıkardı.

Kararın ardından Elçi, 'Benim bu ülkede son üç dört aydır ne yapmaya çalıştığımı, şiddetin sona ermesi ve silahların devreden çıkması, bu meselenin barışçıl yollarla çözüm için nasıl didindiğimi ve nasıl bir tutum ve çaba içinde olduğumu herkes biliyor. Bizim raporlarımız ve açıklamalarımızın hepsi ortada. Ben bu meselenin çözümü için çabalarken, resmi tanımlamadan farklı bir tanımlama yaptım diye özellikle MHP temsilcisinin tanımlamasını onaylamadım diye yargı hemen harekete geçip benim hakkımda soruşturma ve tutuklama yapıyorsa bu, Türkiye 'de demokrasi ve ifade özgürlüğünü geldiği boyutu açıkça ortaya koymaktadır. Yargı bir fikir tartışmasında MHP'nin yanında saf tutmuştur. Kamuoyu önünde yapılan bir fikir tartışmasında MHP'nin ve bana karşı üç gündür yürütülen linç kampanyasında linççilerin safında yer almıştır. Bu da yargının geldiği acı bir durumdur. Acıyorum onlara' açıklamasında bulundu.

Ayrıca açıklamasına, 'Bir baro başkanı bile ülkenin en çok izlenen, en popüler kanalında ülkenin en hayati meselesiyle ilgili resmi görüşten farklı bir görüş ve tanımlama yaptı diye hapse atılıyorsa ben hapse girmeye hazırım, hapse girmeye de razıyım' değerlendirmelerinde bulundu.

Kararın duyulması sonucunda bölge baro başkanlarının Diyarbakır'a geldiği bildirildi. Bölge baroları önceki günlerde Elçi'ye destek olduklarını basın açıklamasıyla bildirmişlerdi.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.