Diyanet uyardı: 'Takvimlere 1 saat ekleyin'

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan uyarıda 8 Kasım'a kadar namaz saatlerinin 1 saat yanlış olacağı belirtildi.

Diyanet uyardı: 'Takvimlere 1 saat ekleyin'
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Diyanet işleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Bakanlar Kurulu kararı ile saatlerin geri alınma tarihinin 8 Kasım'a ertelendiği açıklandı. 25 Ekim'de gerçekleşmesi düşünülen kış saati uygulamasına göre basılan takvimler 15 gün gecikmeli saat uygulaması nedeniyle bu süre boyunca namaz saatlerini 1 saat geri gösterecek. Diyanet İşleri Başkanlığı 25 Ekim'den 8 Kasım'a kadar takvimlerdeki saatlere 1 saat eklenmesi gerektiğini belirtti.

Diyanet tarafından yapılan açıklama camilerde de duyuru ve vaazlar şeklinde yer aldı. Cuma günü hutbelerde camilerde duyurulan uygulama ile namaz saatlerinde yanlışlık yapılmaması için çalışıldı. 

Öte yandan akıllı telefon ve bilgisayarlarda da saatlerin otomatik değişmesi nedeniyle uzmanlar vatandaşları uyarıyor. 15 gün boyunca Türkiye kendi saat dilimindeki ülkelerden 1 saat ileri saati kullanacak. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.