Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: 24 saat Kuran-ı Kerim basılacak

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ankara Sincan\'da bulunan büyük matbaanın Diyanet İşleri Başkanlığı\'na geçtiğini ve diyanetin bu matbaada günün 24 saati süresince sadece Kuran-ı Kerim basılacağını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez: 24 saat Kuran-ı Kerim basılacak
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez,  Ankara Sincan'da bulunan büyük matbaanın Diyanet İşleri Başkanlığı'na geçtiğini ve diyanetin bu matbaada günün 24 saati süresince sadece Kuran-ı Kerim basılacağını ifade etti.

Mehmet Görmez Kastamonu'da düzenlenen Tecvit Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, Dünya'nın bazı yerlerinde Kuran-ı Kerim bulunmadığını ifade etti. Görmez, Dünya üzerinde bulunan bazı ülkelerde hafızlık yapmak isteyenlerin Kuran ayetlerini tahta parçalarına yazdıklarına vurgu yaparak sözlerine şunları ekledi: 

'Hafızlar ezberliyorlar sonra su ile yıkıyorlar, ikinci ayeti yazıyorlar. Bu şekilde hafızlığa çalışan Afrika'da binlerce, yüz binlerce çocuk var. Mushaf yok, Kuran yok ellerinde. Böyle bir dünyada, matbaada bir düğmeyle yüz binlerce Kuran'ın basılabildiği bir dünyada bundan mahrum olan insanlar var. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak diyoruz ki, Dünyada elinde ve evinde Kuran'ı olmayan hiçbir Müslüman kalmasın. Herkese biz ulaştıralım.' 

Mehmet Görmez hayırseverlerin yardımları ve katkılarıyla bunu ulaştırmak istediklerini ifade etti.  Sudan'a yaptığı ziyaret içerisinde şahit olduğu bir konuya değindi. Sudan'da kurulan matbaanın yetersiz olduğunu ifade eden Görmez konuşmasına,

'Bir sene içerisinde basacakları, bir ülkeden bir şehre yetmezdi. Dün Ankara Sincan'da devasa bir matbaa Diyanet İşleri Başkanlığına geçti. Diyanet bu matbaada 24 saat sadece Kur'an-ı Kerim basacak ve basılan bu Kur'an'ı dünyanın her tarafına ulaştıracak inşallah. Dünyada hiçbir lisan Kuran'sız kalmasın. Dolayısıyla bir tercüme bürosu oluşturduk, tercümeyle ilgili müstakil bir daire başkanlığımız var. Allah'a hamdolsun son 2 sene içerisinde 16 dile Kur'an-ı Kerim'i çevirdik. Fakat dünyada 16 dil yok, dünyada çok dil var. Bütün dillere Kur'an-ı Kerim tercüme edilecek. Hem mushaf olarak Kur'an-ı Kerim dünyaya ulaşacak hem de tercümeleri, sonra ikinci adımda da tefsirleri dünyaya ulaşacak. Ben bu müjdeleri vererek toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.' sözlerini ekledi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.