Bölge Adliye Mahkemeleri Haziran'da göreve başlayacak

Bölge Adliye Mahkemeleri adli davalarda yeni temyiz makamı olarak Haziran ayında göreve başlayacak.

Bölge Adliye Mahkemeleri Haziran'da göreve başlayacak
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Yargıtay'ın iş yükünü hafifletmek, Yargıtay aşamasındaki dosya sayısında azalma sağlamak ve yargının hızlı ilerlemesinin önünü açmak amacıyla kuruln Bölge Adliye Mahkemeleri'nde son hazırlıklar yapılıyor. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından yapılan çalışmalarla Bölge Adliye Mahkemeleri Kararnamesi düzenleniyor. 

İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Samsun, Adana ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu 15 ilde 208 daire şeklinde kurulan BAM'da görev yapacak yargı mensuplarının belirlenmesi için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) da kararname hazırlıklarına hız verdi.

2004 yılında çıkarılan kanunla kurulan; adliye mahkemeleri ile Yargıtay arasında konumlanan ve yargıyı üç aşamalı sisteme geçiren BAM'lar, böylece kuruluş yasasının Meclis'ten geçmesinin üzerinden tam 11 yıl sonra faaliyete geçmiş olacak.

Başsavcıların ardından, BAM'larda görev yapacak daire başkanları ve hakimler ile cumhuriyet savcıları HSYK tarafından atanacak. HSYK'nın BAM'larda görev yapacak yargı mensuplarıyla ilgili kararnameyi hakim ve savcılarla ilgili yaz kararnamesi ile birleştirmesi bekleniyor. Yargıtay üyeleri de talepleri halinde BAM'larda görevlendirilecek.

Kaynak: Haber Türk

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.