Ankara Dikimevi'ndeki otobüs kazasında ölenlerin yakınlarına 100'er bin lira

Dikimevi'nde EGO otobüsünün karıştığı kazada ölenlerin aileleri ile organlarını kaybedenlere 100'er bin lira, ayakta tedavi görenlere de 10'ar bin lira ödeneceği bildirildi.

Ankara Dikimevi'ndeki otobüs kazasında ölenlerin yakınlarına 100'er bin lira
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Ankara Dikimevi'nde 1 Ekim 2015 tarihinde, otobüs durağında bekleyen yolculara EGO otobüsü çarpmıştı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle gerçekleşen olayda 12 kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi yaralanmıştı.

Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, oy birliği ile aldığı karar neticesinde, "Dikimevi Kavşağı Kurtuluş istikametinde meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ile organlarını kaybedenlere 100'er bin lira, ayakta tedavi görenlere de 10'ar bin lira ödeneceği" açıklandı.

Yapılan açıklamada, Belediye Meclisi'nin, tüm siyasi parti gruplarının ortak önergesi ile gerçekleştirilen toplantısında, 1 Ekim tarihinde Dikimevi'nde yaşanan kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralananlarla ilgili tazminat davalarının zaman alacağı görüşünün göz önünde bulundurulduğu vurgulanarak, kararın oy birliği ile alındığı kaydedildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararına göre;

"EGO otobüsünün neden olduğu kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ile organlarını kaybedenlere 100'er bin lira, ayakta tedavi görenlere de 10'ar bin lira" ödenecek. 

 

Kazada hayatını kaybedenler;

Hilal Ülgen (35) 

Selkin Çengel (35)

Fatma Demir(57)

İsmet Ataş (62)

Mustafa Erol (68) 

Hayati Özden (69) 

Günten Ünal (85)

Ethem Koçak

Emine Türkmen

Asım Derya

Naime Turgut

Ali Değirmencioğlu

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.