3. Nükleer santrali yeri belirlendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı 3. nükleer santralin yerinin belirlendiğini söyledi. Santrak İğneada'da kurulacak.

3. Nükleer santrali yeri belirlendi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun nükleer santral kurulmasına ilişkin açıklamalar yaptı. Alaboyun artan enerji ihtiyacını karşılamak için üçüncü nükleer santrali kurulum aşamalarında ilerleme sağlandığını söyledi. Alaboyun yaptığı açıklamada üçüncü nükleer santralin İğneada'da kurulacağını ifade etti.

Kırklareli'nin İğneada bölgesinde yapılacak Nükleer santral için çalışmalar devam ederken santralle ilgilenen uluslararsı firmalar da netleşmeye başladı. Japonlar, Çinliler ve Amerikalıların ilgi gösterdiği ihale sürecinde şimdilik herhangi bir firma ile anlaşma sağlanmadı.

Öte yandan ilan edilen nükleer santral bölgesinde yer alan Milli Park için şimdiden tartışmalar da başladı. Yapılan çalışmalarda Milli Park bölgesinin tahribata uğratılacağını belirten çevreciler sosyal medyadan duygularını ifade ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.