28 Şubat davasında flaş gelişme

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi 28 Şubat davasında, eski Başbakanlar Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz hakkında 28 Şubat davasına katılmaları için çağrı kağıdı çıkartılmasına karar verdi.

28 Şubat davasında flaş gelişme
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi 28 Şubat davasında, eski Başbakanlar Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz hakkında 28 Şubat davasına katılmaları için çağrı kağıdı çıkartılmasına karar verdi. İki eski başbakanın duruşmaya gelmemeleri halinde zorla getirilmeleri kararının alınabileceğinin de kendilerine bildirilmesi kararını aldı.

28 Şubat davasında sanıklar ilk defa 2 Eylül 2013'te hakim karşısına çıkmıştı. Davaya 76'sı tutuklu, toplam 103 sanık katılmıştı. Davanın sanıkları arasında bulunan eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı sağlık sorunları olduğu için duruşmaya katılamamıştı.



19 Aralık 2013 tarihinde mahkeme,  "Tutuklu süreleri göz önüne alınarak ve delilleri karartma şüphesinin ortada kalkması" sebebiyle adli kontrol şartıyla tahliye kararı vermiş ve  Emekli Orgeneral Çetin Doğan, Emekli Orgeneral Çevik Bir, Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, Emekli Tümgeneral Kenan Deniz ve Tuğgeneral İdris Koralp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.

28 Şubat dönemi, 28 Şubat 1997'de yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonucu açıklanan kararlar sonrası başlayan süreçte, irticaya karşı ordu ve bürokrasi merkezli bir süreç olarak tarihe geçmiştir. Post-modern darbe olarak adlandırılan bu süreçte, siyasi, hukuki, idari ve toplumsal alanlarda yaşanan değişimlere neden olan olaylar gerçekleşmiştir.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.