19 Ekim Muhtarlar Günü resmen ilan edildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından imzalanan genelgenin Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından 19 Ekim Muhtarlar günü olarak ilan edildi.

19 Ekim Muhtarlar Günü resmen ilan edildi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından imzalanan genelgenin Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak ilan edildi.

Yerel olarak demokrasinin en temel taşı olan muhtarlık müessesinin 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüğü bilinmektedir. Davutoğlu tarafından imzalanan genelgede Köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile olan ilişkilerinde bağ olan muhtarlarının çağdaş kamu anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olduğu vurgulandı.

Genelgede; muhtarların sorunlar ve sorunlara çözüm önerileri ile tarihsel bağlarının korunması amacı ile çalışmaların yürütülmesi için 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak belirlenmesinin uygun görüldüğü belirtildi. Muhtarlar günü çerçevesinde yapılacak olan etkinlikler İçişleri Bakanlığının belirleyeceği esas ve usuller doğrultusunda olacak. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.