YSK'dan çipli kimlik kart açıklaması

16 Nisan 2017 tarihindeki referandumda oy kullanacak olan ve çipli kimlik kartını almayan vatandaşlar için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) açıklama yaptı.

YSK'dan çipli kimlik kart açıklaması
24 Şubat 2017 Cuma 15:00

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) internet sitesinden çipli kimlik kartı olmayan seçmenler için açıklama yaptı. çipli kimliği olmayanların oy kullanamayacağı yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğunu bildirdi. 

YSK seçmenler için açıklama yaparak bilgilendirmede bulundu. İşte o açıklama:

"Anayasa değişikliklerinin halk oylamasında seçmenler, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden biri ile oy kullanabilirler."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.