Van TOKİ kuraları iptal edildi

Van TOKİ kuraları iptal edildi. Van TOKİ kuraları neden iptal edildi? Van Toki kura sonuçları.

Van TOKİ kuraları iptal edildi
23 Mayıs 2016 Pazartesi 16:30

Van TOKİ kuraları iptal edildi. Van'da, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin tamamladığı 425 konut için yapılan kuralar noter huzurunda çekilirken iptal edildi. Van TOKİ kuraları neden iptal edildi?

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen depremlerden sonra TOKİ tarafından satışa sunulan 358 adet 2+1 konut için 2 bin 900, 67 adet 3+1 konut için de 2 bin 906 kişi müracaat etmişti.

İpekyolu ilçesine bağlı Şerefiye Mahallesi'nde, 2011 depremlerinde hasar gören yerleşim yerine TOKİ tarafından satışa sunulan 425 konutun sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Ancak, kura çekimleri sırasında torbada 2 rakamının eksik olduğunun fark edilmesi üzerine kuralar iptal edildi. 

Tuşba ilçesindeki bir düğün salonunda noter huzurunda gerçekleştirilen programda 2+1 ve 3+1 konutlara müracaat eden vatandaşların kura çekimleri gerçekleştirildi.

Kura çekimi esnasında 2+1 konutlar için hak sahiplerini belirleyen numaralardan 2 rakamının eksik olduğunu fark eden vatandaşların duruma karşı çıkması üzerine torbalar kontrol edildi. 

Kontrolleri gerçekleştiren noter ve TOKİ yetkilileri, rakamlardan birisinin torbaya bırakılmadığını fark etti. Duruma itiraz ederek büyük tepki gösteren vatandaşlar, kura çekiminin şaibeli olduğunu ileri sürerek iptal edilmesini istedi. 

Yetkililer, TOKİ ile yapılan görüşmenin ardından kura çekiminin ileri bir tarihte yapılmak üzere iptal edildiğini açıkladı. Kura çekiminin tamamen iptal edilmesini isteyen vatandaşlar, ıslık çalarak salondan ayrıldı.

Kamu haberleri, güncel, siyasi, kültür sanat, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.