Ümraniye’ye ikinci metro müjdesi! Törende...

Ümraniye-Dudullu-Bostancı Metro Hattı’nın tünelleri birleştirmek için ray montajı başladı.

Ümraniye’ye ikinci metro müjdesi! Törende...
19 Şubat 2018 Pazartesi 14:30

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosu olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunu ilk etabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilmişti. Ümraniye-Dudullu-Bostancı Metro Hattının Tünel Birleştirme Töreni'nin ardından ray montajı çalışmaları başladı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti.

Önemli isimlerin katıldığı törende İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal konuşma yaptı. Tünellerin birleştiği, ray montajının yapıldığı programda Uysal, “İstanbul’da yaşayan vatandaşların en büyük sorunu ulaşım sorunudur. Biz de belediye olarak 14 yıldır ulaşımın rahatlaması için çok ciddi bir emek harcıyoruz” dedi.

Metro’nun maliyetinden ve yapılan çalışmalardan da detaylıca bahseden Mevlüt Uysal, “Dudullu istasyonunda çalışmalar bittikten sonra birbirine bağlanan ilçeler sayesinde mesafeler daha da kısalmış olacak” dedi.

2023 yılına kadar İstanbul’da 1000 km’lik metronun işler hale gelmesini hedefliyoruz. 9 metro istasyonunu kapsayan bu metromuzun çalışmaları tamamlandıktan sonra 2019 yılında hizmete girmiş olacak. Hedefimiz metroyu hızlı bir şekilde yapmak ve İstanbul’un ulaşım sorununu çözmek” diyerek metronun şimdiden hayırlı olmasını diledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.