Türkiye'de Gezilebilecek En Güzel 5 Şehir

Türkiye özellikle coğrafi konumu sebebiyle turistik gezilerde farklı seçenekler sunabilen ender ülkeler arasında yer almaktadır.

Türkiye'de Gezilebilecek En Güzel 5 Şehir
29 Kasım 2016 Salı 11:02

Kış turizmi, doğa turizmi, yaz turizmi ya da tarihi turizm için oldukça önemli seçeneklerin yer aldığı Türkiye, bu bakımdan kişilerin farklı ziyaretler yapabilmesini sağlar.

İstanbul

Türkiye denildiğinde akla ilk gelen şehirlerden bir tanesi kuşkusuz İstanbul’dur. Tarihi yapısı ve yıllardan bu yana gelen özel tarihi dokusuyla İstanbul Türkiye'nin en önemli şehirlerinden birisi olduğu gibi en özel seçenekler arasındadır. Üstelik Sadece Türkiye için değil, İstanbul dünya kentleri arasında en önemli şehirlerden birisidir. Bir bölümü Avrupa'da bir bölümü ise Asya kıtasında yer alan İstanbul bu bakımdan iki kıtayı birbirine bağlayan çok özel bir konuma sahiptir. Şehirde boğazların bulunması sebebiyle şehirde çok özel görüntüler ziyaretçilere sunulur. İstanbul'da pek çok farklı din tarafından kullanılan özel yapıların dahi ziyaret edilebilmesi mümkündür. Sultanahmet bölgesi, Sultanahmet Camii, Yere Batan Sarnıçları, Topkapı Sarayı ya da Boğaziçi kıyısı da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alır. Görülmesi gereken yerlerin tamamına İstanbul gezilecek yerler ( yazısından ulaşabilirsiniz.

Bursa

Türkiye'de gezilecek yerler denildiğinde İstanbul'un ardından ise Bursa gelmektedir. Bursa tarihi köyleri, yarımadalarının yanı sıra Uludağ'ı ile özel oldukça meşhurdur. Kışın tatil yapmayı seven ve özellikle kaymak isteyen kişiler için en iyi alternatiflerden bir tanesi Bursa’dır. Aynı zamanda Cumalıkızık ve Ağlayan Çınar gibi tarihi bölgeleriyle tarihi bir gezinin yapılması da Bursa tercihi ile mümkün olacaktır.

Bursa denildiğinde akla ilk gelen yerlerden bir tanesi de tarihi surlardır. Özellikle günümüzde korunarak ziyarete açılan tarihi surlar sayesinde kişiler oldukça farklı bir ziyaret gerçekleştirebilmektedir.

İzmir

Bursa'da ardından ise 3’üncü sırada İzmir yer alır. Farklı antik kentleri ve şehrin denize kıyısı olması sayesinde İzmir özel seçeneklerden bir tanesidir. Kordon boyunda yürümek dahi İzmir'de mutlu olunması için yeterli olacaktır. Şirince gibi özel şehirleri, Efes Antik Kenti, Artemis Tapınağı İzmir’i özel yapan seçenekler arasında yer alır. İzmir ziyaretinin özellikle yaz aylarında yapılması önerilir.

Antalya

İzmir'in dışında gezilecek yerler arasında yer almaktadır. Özellikle tarihi eski yıllara dayanan Antalya bu bakımdan çok önemli yapılara ev sahipliği yapmaktadır. Antalya gittiğinizde tarihi bir gezi isteyen kişiler Aspendos gibi özel antik yerleri ziyaret edebilmektedir. Tatil ve özellikle deniz isteyen kişiler de yine burada çok eşsiz kumsallarda bu keyfi yaşayabilmektedir. Ayrıca Muğla gibi turistik yerlere yakın olması da bölgenin cazip olmasını sağlar.

Nevşehir

Türkiye'de ziyaret edilecek yerler arasında bir diğeri ise Nevşehir’dir. Özellikle Kapadokya bölgesiyle dikkat çeken Nevşehir farklı bir doğa harikası sunar. Özel oluşum Peri Bacaları görülmeye değer güzelliktedir ve özellikle bölgede sunulan balon gezileri ile kişiler çok farklı bir gezi imkanı elde eder. Şehre kuşbakışı bakmak Kapadokya'nın en ilginç özelliklerinden bir tanesidir.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.