Türkiye AİHM'yi bilgilendirdi!

Cizre ve Sur'daki sokağa çıkma yasağının kaldırılması ve operasyonların durdurulması istemiyle AİHM'ye başvurular yapılmış ve AİHM, Türkiye'den konulara ilişkin bilgi istemişti. İstenilen bilgiler gönderildi.

Türkiye AİHM'yi bilgilendirdi!
08 Ocak 2016 Cuma 21:46

Cizre ve Sur'daki sokağa çıkma yasağının kaldırılması ve operasyonların durdurulması istemiyle AİHM'ye başvurular yapılmış ve AİHM, Türkiye'den konulara ilişkin bilgi istemişti. İstenilen bilgiler gönderildi.

Adalet Bakanlığı, Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerindeki sokağa çıkma yasağının kaldırılması ve operasyonların durdurulması istemiyle yapılan başvurular nedeniyle, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Türkiye'den istediği bilgileri gönderdi. 

Diyarbakır Barosu avukatlarından Muhammed Neşet Girasun ile Batman Barosu'ndan avukat Erkan Şenses, Cizre'de yaşayan Ömer Elçi adına, ilçedeki sokağa çıkma yasağının kaldırılması ve operasyonların durdurulması için AİHM'e doğrudan başvuru yapmıştı.

Başvuruyu incelemeye alan AİHM, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nden konuyla ilgili bilgi istedi.

AİHM tarafından Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne gönderilen yazıda, Türkiye'ye 8 Ocak gününe (bugün) kadar süre verildi. Mahkeme, başvurucunun yasal temsilcilerine de 21 Ocak tarihine kadar esas başvuruyu yapmaları için çağrıda bulundu.

Adalet Bakanlığı, AİHM'in yazısı üzerine, Türkiye'den istenen bilgilerle ilgili hazırlığını tamamladı.

Sağlık hizmeti ve temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik alınan tedbirler anlatıldı.

Bakanlığın AİHM'e gönderdiği yazıda, PKK terör örgütü ile yürütülen mücadele kapsamında Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın Cizre ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağının yasal dayanaklarına yer verildiği öğrenildi.

Yazıda, sokağa çıkma yasağı uygulanan bölgelerde yaşayan vatandaşların sağlık hizmeti ve temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik alınan tedbirlerin tek tek anlatılarak ihtiyati tedbir talebinin reddedilmesi gerektiğinin vurgulandığı belirtildi.





Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.