Tevfik Gülsoy ihraç edildi, Şamil Tayyar tepki gösterdi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın rektör olarak desteklediği Teyfik Gülsoy 689 sayılı KHK ile ihraç edildi. Şamil Tayyar, ihraç sonrasında sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaşımda bulundu. Şamil Tayyar'ın bu paylaşımlarına cevap Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner'den geldi.

Tevfik Gülsoy ihraç edildi, Şamil Tayyar tepki gösterdi
30 Nisan 2017 Pazar 15:20

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar'ın desteklediği rektör adayı Teyfik Gülsoy son yayımlanan KHK ile ihraç edildi. Şamil Tayyar, desteklediği Gülsoy'un ihracı sonrasında sosyal meday hesabı twitter üzerinden paylaşımlarda bulundu.  AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda "artık yokum" yazıldı. Tayyar'ın Twitter hesabından,  "FETÖ halen iş başında, herkes kör ve sağır, mücadele raydan çıktı, AK Parti eliyle AK Parti'nin altı oyuluyor, yazıklar olsun" denilen Tweet'in ardından bir sonraki paylaşımında ise "Pes ettim, artık yokum" ifadeleri kullanıldı.

Tayyar son olarak dini camianın yakından tanıdığı Prof. Ali Gür'ün rektörlüğünü önlemek için, Gür hakkında "kripto" iddiasında bulunmuştu. Bu iddialar Oda tv ve yeniçağ gibi gazetelerde yer aldı. Ancak Prof. Ali Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör olarak atandı.

Tayyar'ın rektörlük için desteklediği aday ise Prof. Tevfik Gülsoy idi. Gürsoy, 29 Nisan 2017 tarihli KHK'da ihraç edildi. Tevfik Gülsoy ihraç edilince Şamil Tayyar sosyal medya hesabından 'Ben yokum' dedi.

Şamil Tayyar'ın bu yazılarına, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner'den yanıt geldi. Mehmet Metiner Twitter hesabından şu paylaşımlarda bulundu.

"Şamil kardeşim pes etmek ne demek? Bize yakışır mı hiç yokum demek? Reis varolduğu sürece sorun yok. Ölümüne arkasındayız Reis'in."

"Reis hiç kimsenin mücadelemizi raydan çıkarmasına ve partimizin dibini oymasına asla izin vermez. Reis'e bağlılığımız ve güvenimiz tam!"

"Milletin sevgisini kibre dönüştüren, kıskançlık illetiyle arkadaşlarının ayağına çelme atan ve hırsı aklının önünde gidenlerle yol yürünmez."

"Hiç kimse bulunmaz hint kumaşı değildir. Kendini vazgeçilmez sanıp dayatanlar, kişisel beklentilerini davasının üstünde görenler kaybeder!"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.