Terörle mücadelede yeni dönem - Bakan Soylu açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önceki gün 22 ilden Ankara'ya gelen 37 köy korucu başı ile bir araya geldi ve terörle mücadelede yeni dönemin başlayacağını açıkladı.

Terörle mücadelede yeni dönem - Bakan Soylu açıkladı
24 Eylül 2016 Cumartesi 20:45

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önceki gün 22 ilden Ankara'ya gelen 37 köy korucu başı ile Gölbaşı Vilayetler Evi'nde bir araya geldi. Korucu şehitlerin arttığı ve terörle mücadelenin hızlandığı bir dönemde gerçekleştirilen kritik toplantıda korucularla ilgili önemli kararlar alındı. Korucuların askerle birlikte kırsalda organize hareket edecekleri özel tim kurulması için çalışmaların başlayacağı ve statüleri iyileştirilecek olan korucuların terörle mücadelede daha etkin hale getirileceği belirtildi.

Bakan Soylu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Bakanlığın şu düzenlemeleri yapacağı ifade edildi:
- İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan 'Köy Korucuları Daire Başkanlığı', köy korucularının sorunlarına çözüm üretecek.
-35 yıldır ismi ve statüsü tartışma konusu olan köy korucuları, yeni statü kazanarak isimlerindeki 'geçici' ve 'köy' ibareleri kaldırılacak. 'Kalıcı korucu' olacaklar.
-Korucuların da bulunduğu özel bir 'tim' oluşturulması için çalışmalar başlayacak. Bu timde asker ile korucular birlikte çalışacak. Koruculara da ağır silah ve teçhizat verilecek.

Toplantıda korucu başlarının, 'Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne de kayyum atansın', 'terör örgütleriyle bağlantısı bulunup görevden alınan öğretmenler geri göreve başlatılmasın' gibi talepleri de oldu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.