Suriyeli aileye evinin kapılarını açtı!

Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şüra Baykan, Basmane'de ağaç altında rastladığı 6 çocuklu Suriyeli anneye evinin kapılarını açtı.

Suriyeli aileye evinin kapılarını açtı!
22 Kasım 2015 Pazar 23:01

Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şüra Baykan, Basmane'de ağaç altında rastladığı 6 çocuklu Suriyeli anneye evinin kapılarını açtı.

Türkiye'ye sığınan 6 çocuklu Maha Mansour'un (32) evi bombayla yıkıldı. Eşini de savaşta kaybeden Mansour, en büyüğü 7 yaşında, en küçüğü de 15 günlük bebeğiyle ile İsveç'e gitmek için Suriye'den Lübnan'a, oradan da gemi ile Mersin'e ulaşıp otobüs bileti alarak İzmir'e geldiklerini söyledi. Ancak İzmir'de parası biten çaresiz anne akrabalarından gelecek yardımı beklerken, akademisyen Şüra Baykan'la Basmane Meydanı'nda karşılaştı.

Gönüllü olarak Suriyelilere erzak dağıtan Doç. Dr. Baykan, bir ağaç altında 6 çocuğuyla bekleyen Maha ve çocuklarının ellerini hiç bırakmadı. Botla Yunan adalarına geçmek isteyen anneyi kararından vazgeçirdi.

Maha ve çocuklarıyla karşılaştıkları ilk gün hiç düşünmeden "benim evime gelmek ister misin?" diye sorduğunu ifade eden Şüra Baykan, yardım malzemesi dağıtırken Maha ve ailesini bir ağacın altında yalnız halde gördüklerini söyledi. Baykan, "Maha, biraz konuşunca botla karşıya geçeceklerini söyledi. Baktık, 6 çocuk var, biri daha 15 günlük. Hava soğuk. Bir an bile düşünmedim. Çok çaresizdi, yapacak bir şeyi yoktu. Teklifimi çekinerek kabul etti. Aldım eve getirdim. Biz o akşam o çocukları orada görmeseydik, ertesi gün kıyıda cesetleriyle karşılaşabilirdik. Aklımda tek bir şey vardı, onları güvenle gidecekleri yere ulaştırmak" diye konuştu.

15 günlük Muhammet, Muhtaha (7), Nour (6), Aya (5), Büşra (4.5) ve Sidra (3) isimli 6 çocuk annesi Mansour, AFAD'ın Kilis'teki kampına kabul edildiklerini belirten Doç. Dr. Baykan Maha ve ailesine çok alıştığını, 7 yaşındaki kızının da çocuklarla çok iyi geçindiğini, onlardan ayrılmanın kendisi için çok zor olacağını ve kampa kadar onlara eşlik edeceğini ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.