"Suriye'deki kriz terörizmin kaynağıdır"

AB Bakanı Volkan Bozkır, "Suriye'deki kriz hem büyük bir göç dalgası oluşturdu hem de terörizmin her boyutunun Türkiye'ye, dünyaya yayıldığı bir kaynak olarak ortaya çıktı." ifadesinde bulundu.

"Suriye'deki kriz terörizmin kaynağıdır"
16 Mart 2016 Çarşamba 15:21

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gaziantep'te Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaretindeki yaptığı konuşmasında, Suriye'de yaşanan ve yaşanmakta olan iç savaş ve  göçlerden Türkiye'nin diğer ülkelerden daha fazla etkilendiğini belirterek"Suriye'deki kriz hem büyük bir göç dalgası oluşturdu hem de terörizmin her boyutunun Türkiye'ye, dünyaya yayıldığı bir kaynak olarak ortaya çıktı. Geriye doğru bakıldığında Gaziantep, bölge illerimiz, Türkiye olsun, bu insanlık dramı karşısındaki tavrı, bu duçar durumdaki insanlara gösterdiği yakınlık, sağladığı imkanlar ve huzur ortamı hep hatırlanacak. Tarih önünde çok önemli bir sınavı Türkiye Cumhuriyeti ve vatandaşları, başarıyla geride bırakmış olacaklar." dedi.

İngiltere'de yayımlanan bir gazetenin "mülteci krizi nedeniyle AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin tehlikeye girdiği" yönündeki iddiasının sorulması üzerine, "Türkiye ile AB ilişkileri, Avrupa'da çıkan bazı gazetelerde çıkan haberler üzerinden yürüyecek boyutta değildir. Çok önemli günler yaşıyoruz. Çok önemli müzakereler cereyan ediyor. Böyle bir ortamda çeşitli gazetelerde çeşitli haberler çıkabilir. Bu bunların doğru olduğu anlamına gelmez. İngiltere bizim dost bir ülkemiz. İlişkilerimiz son derece iyi. AB sürecini de destekleyen bir ülke. Dolayısıyla biz o perspektiften bakıyoruz."  ifadesinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.