Süleyman Soylu Ankara'daki canlı bombalarla ilgili açıklama yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Haymana yolunda 2 canlı bombanın yakalanmamak için kendilerini patlattığı operasyonla, terör eyleminin engellenerek operasyonun başarılı gerçekleştiğini söyledi.

Süleyman Soylu Ankara'daki canlı bombalarla ilgili açıklama yaptı
08 Ekim 2016 Cumartesi 17:18

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , özel uçakla geldiği Iğdır Havalimanı'nda Vali Ahmet Turgay Alpman, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras tarafından karşılandı. Soylu, valilik çıkışında Ankara'da bombalı araçla eylem hazırlığındaki 2 terörist haberlerine ilişkin olarak "Bu operasyonu, emniyet güçlerimizin takip ettiği ve nihayetinde Ankara'ya yönelik hazırlığı planlanan bir eylemi engelledikleri ve başarılı şekilde gerçekleştirdikleri bir operasyon olarak nitelendirmek lazım. Gerekli tüm çalışmalar ortaya çıkarıldıktan sonra kamuoyuyla da neticesi paylaşılacaktır. Hain terör yapılanmalarının Türkiye üzerindeki kaosa yönelik planlarına karşı tüm güvenlik güçlerimiz 24 saat esası ile çalışarak bu konularda ülkemizin güvenliği, huzuru ve milletimizin eminliği için büyük gayret içerisindedirler" diye konuştu.

Ardından Muharrem ayı nedeniyle kurulan Aşure Çadırını gezen Bakan Soylu, burada Ehlibeyt Alimler Derneği Başkan vekili Veli Beder ve Gün Işığı Deneği Başkanı Serdar Arat tarafından karşılandı. Daha sonra Ak Parti İl Başkanlığı tarafından İl Kültür Müdürlüğü salonunda düzenlenen Siyaset Akademisi programına katılan Bakan Soylu, şunları söyledi:

"Sırtını PKK, PYD ve DEAŞ'a dayayanlara açık bir şey demek istiyorum. Güvendikleri dağlara kar yağmaktadır. Sırtlarını yasladıkları terör örgütü yok oluşun girdabı içerisine girmiştir. 15 Temmuz'dan sonra içerideki hainlerden temizlenmiş ve hareket kabiliyeti artmış güvenlik güçleri, düzenledikleri operasyonlarla aynı çizgide buluşmuş FETÖ, PKK ve DEAŞ'a karşı büyük bir mücadele başlatmıştır. İnşallah bölgemizde bu terör belasından en kısa sürede kurtulmuş olacağız. Demokrasi ve hukuk içerisinde yanlış yapan varsa bu millet bu yanlışları tolere etme kabiliyetine sahip bir millettir. Ama milletin reyini alıp milleti sözde mahkemelere çağırıp onlara ceza kesmeye çalışanlara cezanın en ağırını ödeteceğimizi bu millet görmüştür. Demokrasiyi bir truva atı olarak kullanacaksın, istismar edeceksin. Belediye başkanı olarak Avrupa'ya gidip 'Türkiye'de kayyum atıyorlar' diyeceksin. Be vicdansız kayyumu sen belediye seçimlerinin ilk gününde 14-15 yaşındaki bir çocuğun bile bildiği bir eş başkan bir sözde komiser atayarak orada demokrasiyi alt etmeye çalışarak ilk günden getirmişsin. Bizim atadığımız kayyumlar, milletin verdiği reye milletin ödediği vergiye sahip çıkan bir anlayıştır. Demokrasiyi ve siyaseti rezil etmek için ellerinden gelen bütün her şeyi ortaya koymuşlardır. Buna müsaade etmeyeceğimizi bilmelerini istiyorum.".

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.