Şehidin mektubu herkesi ağlattı!

Şehit olan polis memuru Mehmet Güngördü’nün, cüzdanında sakladığı mektup okuyanları ağlattı.

Şehidin mektubu herkesi ağlattı!
28 Mart 2016 Pazartesi 15:17

Şehit olma ihtimalini düşünerek bir mektup yazan ve cüzdanına saklayan Mehmet Güngördü, şehadet mertebesine erişince mektup ortaya çıktı. Ailesine ve sevdiklerine seslenen şehit Güngördü, 9 Şubat 2016 tarihinde terör örgütü PKK mensuplarının roketli sarldırısı sonucu şehit düşmüştü. 

Şehit polis memuru Mehmet Güngördü, Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesi Güzelöz Mahallesi’nde düzenlenen törenle toprağa verilmişti. Şehidin eşi Hülya Güngördü tarafından cüzdanında bulunan mektup ise okuyanları gözyaşlarına boğdu.

Şehit Güngördü, şehadetinden önce kaleme aldığı mektubunda, "ağıtlar yakmayın, isyan etmeyin" dedi. Katlayarak cüzdanında sakladığı mektup, eşi Hülya Güngördü tarafından teslim alınan eşyaların arasındaki cüzdanda bulundu. İşte okuyan herkesi gözyaşlarına boğan şehidin kaleminden dökülenler:

“Olur da bir gün şehit olursam. Annem ve babam sakın üzülmeyin, eşime sahip çıkın. Canım bitanecik eşim kendini sakın üzme, aileme, kardeşlerime ve kendine dikkat et. Sesimi duyar mısınız bilmiyoruz Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve milletvekilleri polisine ve askerine sahip çık. Ölmekten bir korkum yok, Allah’ıma binlerce şükür imanımız ve itikadımız yerinde, vatan sağ olsun. Hakkı olan hakkını helal etsin, benim her kimde hakkım varsa helal olsun. Ölmekten bir korkum yok demiştim ya, sadece kahpece ölmek zoruma gider. Mayına basıp, şehadete ulaşmak zoruma gider, çünkü mayına bastığımızda devletimiz gerekli tedbiri almış olsaydı (Shortlantların altı zırhlı olsaydı) ben ve benim gibiler ölmemiş olurdu. Yine de dediğim gibi devletimiz, milletimiz ve vatanımız sağ olsun. Canımdan çok sevdiğim annem, babam, eşim, kardeşlerim ve yeğenlerim sizler sakın üzülmeyin, ağıtlar yakmayın, isyan etmeyin. Allah’a daima şükredin. Akrabalarım, dayılarım, amcam, teyzelerim, halam ve ailem üç günlük dünya için kimsenin kalbini kırmayın, hiçbir işe yaramaz ve değmez. Polislik mesleğimde de o kadar ismini tek tek yazmaya sayfalar yetmeyecek kardeşlerim, ağabeylerim hepinizden Allah razı olsun” 

Mektubunda eşi Hülya Güngördü’ye özel bir yer ayıran şehit polis memuru Mehmet Güngördü, eşini ne kadar çok sevdiğini yazarak, bundan sonraki hayatında mutlu olmasını diledi. Hülya Güngördü için yazılan satırlarda,

“Canım eşim seni çok seviyorum. Acı tatlı günlerimiz oldu. Allah’ım senden razı olsun inşallah. Bensiz hayatına devam et. Hayatını akışına bırak. Ben sensiz hayat düşünmedim. Tanıdığım güne vesile olanlara ve Rabbime şükürler olsun. Ailene ve aileme her zaman sahip çık. Kimseyi üzme, kimsenin de seni üzmesine müsaade etme. Sen zaten güçlü bir kişilik sahibisin. Elveda tatlı bebeğim. Vatan sağ olsun. Vatan sağ olsun. Vatan sağ olsun.” ifadelerine yer verdi.

Şehit polis memuru Mehmet Güngördü, mektubunun son kısmına bir not düşerek mezarının annesi ve babasının uygun gördüğü yere gömülmesi vasiyetinde de bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allah rahmet eylesin.