Ordu Büyükşehir Belediyesinden şehidin ailesine vefa

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde geçen Ocak ayında PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in, Ordu'nun Akkuş İlçesi'nde derme çatma evde yaşamını sürdüren ailesi için Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 3 katlı evin inşaatı tamamlandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesinden şehidin ailesine vefa
11 Kasım 2016 Cuma 15:26

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde geçen Ocak ayında PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Ordu'nun Akkuş İlçesi'ne bağlı Salman Mahallesi'ndeki derme çatma, dışı sıvasız tek katlı tuğlalı baba evinin fotoğrafının basında yer alması üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi yeni ev yapımı için çalışma başlattı. 

Şehidin babası Mehmet, annesi Esme ve kardeşi Erol Özdemir'e gösterilen ev projesinin seçilmesinin ardından, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 ay önce yeni evin temeli atıldı. Mevcut evin yanında yapımı süren 3 katlı evin inşaatı bitti. Binanın dışı sıvanarak boyanırken, iç kısımda 3 dairenin eksikliklerinin de kısa sürede giderileceği ifade edildi.

KIŞI YENİ EVDE GEÇİRECEKLER

Şehit babası Mehmet Özdemir, yıl sonuna kadar yeni evlerine taşınmayı planladıklarını dile getirerek; 
"Allah hepsinden razı olsun, devletimiz evimizi yaptı. Bina olarak yapımı bitti, içinde çalışma yapılacak. İç kısmında 3 dairede eksiklikler var onlar da giderilecek. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, valimiz ve büyükşehir belediye başkanımız ile destek sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu kışı Allahın izniyle yeni evimizde geçireceğiz inşallah. Kaldığımız şimdiki evimiz eski, ancak onu da yıkmayıp oğlumun hatıralarıyla donatacağım. Onda oğlumun çok hatırası var. Yeni evimizin yanındaki o evimizde duracak" şeklinde konuştu.

Şehidin ailesine 3 katlı evin yapımını üstlenen ve çevre düzenlemesini de yapacak olan Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin, ailenin mobilya ihtiyaçlarını karşılayacağı da kaydedildi.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 7 yıl önce
Onlara ne yapılsa az. Allah sizden razı olsun.