ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı'ndan saldırılara kınama

ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Öztürk, ODTÜ'de namaz kılan öğrencilere yapılan saldırılar hakkında açıklamada bulundu. Öztürk, ODTÜ'nün böyle ilkel davranışların ve vandallığın yaşandığı bir yer olmaması gerektiğini söyledi.

ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı'ndan saldırılara kınama
23 Aralık 2015 Çarşamba 23:13

ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı internet sitesinde, ''ODTÜ'ye Özgürlük Çağrısı ve Kınama Mesajımız'' başlığında yapılan yazılı açıklamada, ODTÜ'de namaz kılan öğrencilere gerçekleşen saldırılar kınandı. Saldırıların fikir ve inanç özgürlüğüne yönelik olduğunu ifade edilirken, ODTÜ yönetiminin saldırıları görmezden gelmesine tepki gösterilen açıklamada, dogmatik fikirlere sahip olan azgın azınlığın gerçekleştirdiği saldırıların meşru gösterilmesinin üzüntü verici bir durum olduğu belirtildi. ODTÜ'nün yalnızca ODTÜ'lülere ait olmadığı, ülkenin tamamına ait olduğu ve ODTÜ'nün saygınlığına daha fazla gölge düşürülmemesi gerektiği belirtildi.

ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı internet sitesinden yapılan yazılı açıklama;

'' Son günlerde ODTÜ kampüsünde fikir, vicdan ve inanç özgürlüğüne yönelik saldırılar tüm kamuoyunun gözleri önünde artarak devam etmektedir. Ülkemizin geçmekte olduğu kırılgan dönemeçte ODTÜ yönetiminin ve hukuk sistemimizin öğrenciler ve vatandaşlarının özgürlüklerine yapılan sistematik saldırıları görmezden gelmesi ibret ve hayret verici bir durumdur. Ülkemizde özgürlükler denilince bugünlerde yalnızca bir kısım dogmatik fikirlerine tapmakla meşgul olan azgın bir azınlığın ve bunlara meşru görülen anarşizm eylemlerinin anlaşılması esef vericidir. Hatta başka felsefi ve vicdani inançlara sahip insanların özgürlüklerini, bulundukları mahallelerde baskı altına almak ve gerekiyorsa şiddet kullanımını meşru görmek, göstermek veya görmezden gelmek artık sıradanlaşmaya başlamıştır. Olaya eğilmesi gereken ilgililerde de görülmeye başlayan bu eğilim, sağlıklı, üretken ve medeni bir gençliğin yeşermesine değil, ancak olayları rayından çıkarma potansiyeli taşıyan ve tehlikeli sonuçlar üretecek bir basiretsizliğin örneği olabilir. ODTÜ böyle bir sıradanlığın, ilkelliğin ve vandallığın ürediği bir merkez olmamalıdır. Unutmayalım ki ODTÜ yalnızca ODTÜ’lülere ait bir kurum değildir.

Özgürlükler konusunda her zaman siyasi veya vicdani tarafı nerede olursa olsun mazlumun ve zayıfın yanında yer alarak, ülkemizin tamamına ait olduğunu göstermeli, saygınlığına daha fazla gölge düşürmemelidir. Bu kapsamda yaşanan olaylarda fiziki ve psikolojik şiddete maruz kalan ODTÜ’lülere geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, bu vandalığa karışan ve destekleyenleri şiddetle kınıyor, ODTÜ yönetimi ve hukuk sistemimize ODTÜ’ye her türlü önlemi almak suretiyle özgürleştirmeleri yönünde açık bir çağrı yapıyoruz ''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Asım arım - 8 yıl önce
Aklı başında insanlara yakışan bir açıklama olmuş