Nikah öncesi “Evlilik Öncesi Eğitim Sertifikası“ şart!

Kayseri'de tüm illere örnek olacak bir karar alındı. Buna göre artık evlenecek çiftlerden "Evlilik Öncesi Eğitim Sertifikası" istenmesi kararlaştırıldı.

Nikah öncesi “Evlilik Öncesi Eğitim Sertifikası“ şart!
16 Mayıs 2016 Pazartesi 14:41

Kayseri' örnek bir karara imza attı. Alınan karar doğrultusunda evlenmek isteyen çiftlere "Evlilik Öncesi Eğitim Sertifikası" istenecek.

Vali Orhan Düzgün, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda "Aile Haftası" dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ailenin toplumun temeli olduğuna işaret etti.

Teknolojik gelişmelerin avantajları olduğu kadar dezavantajlarının da bulunduğunu ifade eden Düzgün, "Çalışan eşlerin sayısının artması, teknolojik iletişim imkanlarının artması maalesef ailelerde bazı çöküntülere yol açıyor. Özellikle son yıllarda boşanma sayılarında önemli artışlar olduğunu görüyor ve üzülüyoruz. Ailelerin birlik ve beraberliğinin devam ettirilebilmesi için mutlaka nikah öncesi aile eğitimi olması gerektiği gibi nikah sonrasında da özellikle evliliğin ilk yıllarında çiftlerin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz." dedi.Düzgün, evliliğin sabır, karşılıklı fedakarlık ve işbirliği olduğunun gençlere anlatılmasının önem taşıdığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Onun için evlilik öncesi, evlilik müessesesinin nasıl daha iyi kontrol edilebileceği, nasıl daha iyi sürdürülebileceği konusunda belediyelerimizin nikah öncesi aile eğitimi sertifikası aramaları, bu konuda gençlerimizin evlenmeden önce evliliklerini daha iyi devam ettirebilmek adına bu eğitimlerden geçmiş olmalarının son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın kuruluşundan sonra da özellikle aile müessesesinin devamı konusunda bazı eğitim politikaları, projeleri geliştirilmeye başlandı. Biz de aile müessesesinin daha sağlıklı bir şekilde devamı adına, nikah öncesi aile eğitim programı uygulanması, bunun karşılığında sertifika alan bireylerin nikahının gerçekleştirilmesi yönünde belediyelerimizle prensip kararı aldık. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Müftülüğümüz ve diğer kurumlardaki uzmanlarımızın destekleriyle gençlerimizin eğitimden geçirilmesini faydalı gördük."

Konuşmaların ardından, Kayseri Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kayseri Barosu, Kayseri Müftülüğü, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Kocasinan, Melikgazi, Develi, İncesu, Hacılar ve Talas belediyeleri arasında "Evlilik Öncesi Eğitim Projesi İşbirliği Protokolü" imzalandı.

(AA)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.