Muğla Fethiye'de deprem oldu

Sosyal medyada Twitter ve Facebook'ta en çok arananlardan birisi şu an Fethiye'de deprem mi oldu sorgusu. Peki AFAD birimi ne diyor?

Muğla Fethiye'de deprem oldu
05 Şubat 2016 Cuma 16:55

 Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) internet sitesinden alınan bilgiye göre, saat 15.25'de Fethiye'de 4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem, 8,3 kilometre derinlikte gerçekleşti.İlçede hissedilen depremin herhangi bir hasara yol açmadığı öğrenildi.

Öte yandan sosyal medyada da Fethiye depremi konuşuluyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da da deprem meydana gelmiş, yürekleri ağza getirmişti.

Türkiye'de son depremler neler?

Türkiye'de ve dünyada her gün çok sayıda deprem meydana geliyor. Yeryüzündeki depremler her saniye gerçekleşmektedir. Bu depremlerin bir kısımı hiç hissedilmeyecek kadar küçük olur. Ancak teknoloji sayesinde depremin büyüklüğü ne olursa olsun kayıt altına alınebiliyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Türkiye'de son depremlerin tamamını takip ediyor ve verilerini kayıt altına alıyor. Bu verilere göre olası deprem durumlarına yönelik önlemler alınabiliyor.


Türkiye'de yaşanan depremlerin nerede ve nasıl gerçekleştiğini, büyüklüğünü, şiddetini, depremin yerin kaç km derinliğinde gerçekleştiğini aşağıdaki linki tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.