Meteoroloji'den yeni yağış dalgası için uyarı

Meteoroloji yurdu etkisi altına alacak yağış ile ilgili uyarıda bulundu. Yağış Marmara, Ege, Batı Karadeniz ile Ankara ve Eskişehir çevrelerinde etkili olacak.

Meteoroloji'den yeni yağış dalgası için uyarı
20 Şubat 2017 Pazartesi 14:47

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre yurdun büyük bir bölümünde yağış etkisini gösterecek. Yağışın Marmara, Ege, Batı Karadeniz ile Ankara ve Eskişehir çevrelerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı olması beklenirken diğer yerlerde parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı bölgelerinde sıcaklıkların mevsim normallerin üzerinde olması bekleniyor. Diğer bölgeler ise mevsim normallerinde seyredecek.

Salı günü yurdun batı ve iç kesimlerde aralıklarla devam eden yağışlar, Ege bölgesinde, batı Akdeniz'de, İç Anadolu'nun kuzey kesimlerinde yağmur şeklinde olacak. İç kesimlerinde de hafif şiddetli şekilde yağacak. Çarşamba günü ise sıcaklığın düşmesi beklenmezken kuzeyden yeni bir soğuk hava dalgasının geleceği tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu, Karadeniz bölgesinin genelinde, İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde yağışlar etkisini gösterecek. 

İstanbul ve Ankara da yağışlar Çarşamba gününe kadar devam edecek. Yurdun büyük bölümünde yağış etkili olsada Yozgat çevrelerinde karla karışık yağmur, Sivas'tan itibaren Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerimde ise kar yağışı bekleniyor. 


Kaynak: Habertürk
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.